Optimaliseer je thuiswerkplek

Met de juiste ergonomische apparatuur kun je je werkplek optimaliseren, of het nu het gaat om een thuiswerkplek of – omdat je een hybride medewerker bent – om wisselende locaties.

De thuiswerkplek

Gelukkig zijn we gewend aan enige kwaliteitswaarborg betreffende de ergonomie op kantoor. Helaas geldt dat lang niet voor iedereen die thuis werkt of vaak van werklocatie verandert. Maar voor de mobiele werkplek gelden eigenlijk net zoveel regels en beperkingen als voor de werkplek op kantoor – dat wil zeggen, als je minstens één dag per week van werklocatie verandert. Als je vanaf de bank of aan de keukentafel met je laptop werkt, doe jezelf dan een plezier en kijk naar je apparatuur. Je loopt het risico dat je lichaam gaat protesteren als je je laptop de hele dag gebruikt zonder een aparte muis en toetsenbord, of als je de hele dag met gebogen nek naar je laptop zit te kijken.

Ergonomische computeraccessoires voor het thuiskantoor

Steeds meer mensen werken vanuit huis, niet alleen vaker maar ook langer dan vroeger. Daarom is het nog belangrijker geworden dat je een ergonomisch verantwoord thuiskantoor hebt. Verkeerde werkhoudingen zijn op den duur schadelijk. Het is bijvoorbeeld bewezen dat meer dan 20-25 uur computer- of muiswerk per week het risico op het krijgen van pijn in de nek, schouders, rug, armen en handen verhoogt.

Om het maximale uit thuiswerken te halen, moet je thuiskantoor ergonomisch ontworpen zijn. Dit betekent dat meubilair en uitrusting aan je behoeften moeten voldoen, en ontworpen moeten zijn om 7-8 uur per dag zittend werk te ondersteunen zonder fysieke schade te veroorzaken. Met een Home Office Kit krijg je ergonomische apparatuur voor je thuiskantoor, die ervoor zorgt dat je in de best mogelijke posities werkt, en de mogelijkheid hebt om variatie in je werk aan te brengen.

Lees onze grote gids voor het thuiskantoor

Verbeter de ergonomie in je thuiskantoor met een Home Office Kit bestaande uit:

Probeer 14 dagen gratis

Probeer een Home Office Kit die pijn en ongemak in uw nek, schouders, armen en handen voorkomt en vermindert.
Het pakket bevat: een Balance Keyboard, een Laptop Riser en een draadloze RollerMouse Red Plus of een Unimouse.