Duurzame verpakking

Als productiebedrijf heeft Contour Design een grote verantwoordelijkheid voor de manier waarop we met onze hulpbronnen omgaan. De VN heeft zich ten doel gesteld om voor 2030 een aanzienlijke vermindering van de afvalproductie te bereiken door middel van preventie, vermindering, recycling en hergebruik. Ook wij leveren hier een bijdrage aan: we zijn begonnen onze producten duurzaam te verpakken.

Plastic afval is een van de grootste boosdoeners

Het is duidelijk dat er vele grote uitdagingen en valkuilen zijn als het gaat over verpakkingsmateriaal. Wij hebben ervoor gekozen om ons hierop te concentreren in ons streven naar een circulaire economie. Want als de uitdagingen groot zijn, is het potentieel dat vaak ook. En volgens ons geldt dat zeker voor verpakkingsmateriaal. De cijfers komen van de Europese Commissie en spreken voor zich:

40 % van de 58 miljoen ton plastic die jaarlijks in Europa wordt geproduceerd, wordt gebruikt als verpakkingsmateriaal.
59 % van de 25 miljoen ton plastic afval dat jaarlijks in Europa wordt geproduceerd, is afkomstig van verpakkingsmateriaal.
Elk jaar komt 5 tot 13 miljoen ton plastic in de zee terecht, en dat staat gelijk aan maar liefst 80 % van de vervuiling van de wereldzeeën.

Plasticvrije, duurzame verpakking

Bij Contour Design zijn we bezig met de voorbereidingen om over te gaan op volledig gerecycled karton. We houden ook helemaal op met het gebruik van plastic verpakkingsmateriaal. Dit is niet alleen een deel van ons streven naar een circulaire economie, maar ook een bijdrage aan het VN-doel om de afvalproductie te verminderen. Verder willen we al onze klanten vragen om de verpakking van onze producten aan te bieden voor recycling, zodat het materiaal zo vaak mogelijk en op de juiste manier kan worden hergebruikt.

Verpakking met meer transparantie

Om meer transparantie te bereiken in onze externe communicatie, zal onze berichtgeving hierover vanaf nu duidelijker en gedetailleerder zijn. We vinden het belangrijk dat onze communicatie naar buiten toe zo eerlijk en begrijpelijk mogelijk is. Niet alleen om jou als klant de mogelijkheid te geven om producten te kiezen op basis van zoveel mogelijk informatie, maar ook om andere bedrijven te stimuleren om duurzamer te gaan werken en om informatie over duurzaamheid op te nemen in hun rapportage.

Onze weg naar een 100 % duurzame verpakking

Hieronder kun je het proces volgen dat moet leiden tot een 100 % duurzame en plasticvrije verpakking. De lijst geldt voor Contours eigen magazijn en is voor het laatst bijgewerkt op 7 januari 2020.