Ergonomische producten

Het gebruik van ergonomische producten zoals een computermuis heeft vele voordelen. Een groot voordeel voor je gezondheid is dat je werkhouding verbetert. Daardoor kun je comfortabeler werken en heb je minder last van de pijn en het ongemak als gevolg van het gebruik van een gewone muis.

Ergonomie

Verminder pijn, voorkom overbelasting door veel repeterende bewegingen en werk efficiënter

Met een ergonomische muis kun je de pijn en de klachten als gevolg van veel repeterende bewegingen niet alleen verminderen, maar zelfs helemaal voorkomen. Ook als je geen muisgerelateerde pijnklachten hebt, is het een goed idee om over te gaan op een ergonomische muis. Zo loop je minder risico op ernstige aandoeningen zoals het carpaletunnelsyndroom, een trigger finger, een tenniselleboog of andere klachten die kunnen ontstaan als je veel met de muis klikt of ander eenzijdig werk doet met veel repeterende bewegingen. Verder voorkom je zo heel wat ziekteverzuim en bespaar je jezelf de kosten – die behoorlijk kunnen oplopen – van een regelmatig bezoek aan een masseur of fysiotherapeut. 

Hier vind je meer informatie over de verschillende aandoeningen

ergonomie

Het voorkomen van ziekteverzuim op het werk

Ook vanuit het perspectief van de werkgever zijn er aanzienlijke voordelen. Ziekteverzuim kost veel geld. Een onderzoek* laat zien dat een week ziekteverzuim een bedrijf ca. 1400 euro kost (oftewel 280 euro per werkdag) door productieverlies en toegenomen kosten. Veel ziekteverzuim kan worden voorkomen als bedrijven gezondheidsbevorderende en preventieve maatregelen nemen, bijvoorbeeld de aanschaf van ergonomische computerapparatuur. Het lijdt geen twijfel dat meer aandacht voor ergonomie veel voordelen oplevert. Afhankelijk van het gekozen model kost een ergonomische muis ongeveer evenveel – of minder – dan één dag ziekteverzuim van een medewerker.

Hier vind je meer informatie over het voorkomen van ziekteverzuim

* Bron: Rapport van SINTEF / NHO

Probeer 14 dagen gratis

Probeer eens een ergonomische muis, die pijn en ongemak in je nek, schouders, armen en handen voorkomt en vermindert.
Kies tussen de RollerMouse en de Unimouse.