Muisarm en overbelasting door veel repeterende bewegingen

Een muisarm is een aandoening die wordt veroorzaakt door langdurig gebruik van de computer en de muis.

Wat is een muisarm en overbelasting door veel repeterende bewegingen?

De begrippen muisarm en overbelasting door veel repeterende bewegingen omvatten alle aandoeningen die het gevolg kunnen zijn van herhaalde bewegingen, overstrekking, trillingen, druk, zittend werk of een ongemakkelijke werkhouding. Een herhaalde overbelasting van spieren, gewrichtsbanden, pezen en zenuwen is de oorzaak van veel verschillende aandoeningen van de schouders, armen, polsen en handen. Als je met een traditionele computermuis werkt, liggen je onderarm en je pols in een onnatuurlijke houding. Je kunt het ongemak in de arm waarmee je de muis vasthoudt verminderen door je werkprocedures te veranderen en variatie aan te brengen in het soort muis dat je gebruikt.

De meest voorkomende aandoeningen

Op deze pagina kun je meer lezen over de meest voorkomende aandoeningen die te maken hebben met een muisarm en overbelasting door veel repeterende bewegingen.

Meer informatie over deze aandoeningen vind je op thuisarts.nl.

NB: neem bij symptomen van een muisarm die met je werk te maken kunnen hebben contact op met je werkgever of preventiemedewerker. Als je veel tijd achter de computer doorbrengt, dan is het verstandig om na te gaan of je ander soort werk kunt doen, of je traditionele muis kunt vervangen door een ergonomische muis. Dat kan de pijn helpen verlichten. Als je symptomen niet verdwijnen, adviseren we je contact op te nemen met je arts.

Probeer 14 dagen gratis

De ergonomische muizen van Contour zijn voor jou ontworpen: mensen die een groot deel van hun werkdag achter de computer doorbrengen. Met onze ergonomische muizen kun je de efficiëntie verhogen, spanning voorkomen en pijn verminderen die wordt veroorzaakt door het gebruik van een traditionele muis.