Focus op milieu

Contour Design produceert hoogwaardige producten die ontworpen zijn om jarenlang dagelijks urenlang gebruikt te worden. Met andere woorden, we zijn er sterk op gericht om te voorkomen dat onze producten deel gaan uitmaken van de wegwerpcultuur die een negatieve invloed heeft op ons milieu.

Circulair denken

Circulair denken gaat over circulaire economie en gaat in principe over het zo lang mogelijk in de omloop houden van materialen en producten met de hoogst mogelijke kwaliteit. Dat wil zeggen, om grondstoffen te recyclen of nog beter om producten te repareren of te upgraden die anders als afval zouden eindigen. U kunt hier meer lezen over circulaire economie. Wanneer het gaat om het onderhoud van onze producten, hebben we het gemakkelijk gemaakt om contact op te nemen met onze supportafdeling om er zeker van te zijn dat uw Contour product vele jaren meegaat. Om dezelfde reden maken we niet elk jaar nieuwe modellen, maar houden we vast aan die producten die bewezen hebben te voldoen aan de behoeften van onze klanten.

Duurzame verpakking

We hebben ervoor gekozen om hetzelfde circulaire denken te gebruiken als het gaat om onze productverpakkingen. Daarom zijn we begonnen met het implementeren van gerecycled karton in onze productverpakkingen.

Lees hier meer over onze duurzame verpakking 

Het Milieu en de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling

Door ons werk voor het milieu te plaatsen in samenhang met de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling van de VN, plaatsen we ons werk in een bredere context, omdat we geloven dat dit uiteindelijk een grotere invloed zal hebben.

Doelstelling 12: Verantwoordelijke consumptie en productie

Contour Design richt zich op het milieu

Doelstelling 12.2:
Contour Design is bezig het gebruik van plastic in onze verpakkingen te elimineren en in plaats daarvan het gebruik van 100% gerecycled karton te implementeren. Op die manier helpen we op de lange termijn de hulpbronnen van de planeet op een meer duurzame manier te beheren. 

Contour Design richt zich op het milieu

Doelstelling 12.5:
Door de implementatie van 100% gerecycled karton draagt dit initiatief ook bij aan de vermindering van de afvalproductie, aangezien de levensduur van het karton tot zeven keer kan worden verlengd.

Contour Design richt zich op het milieu
Doelstelling 12.6 Door een duidelijke follow-up en rapportering van onze ambities, vorderingen en processen zullen we niet alleen meer transparantie en geloofwaardigheid kunnen creëren in de sector, maar ook bij onze klanten. We hopen dat deze werkwijze andere bedrijven in de sector zal stimuleren om hetzelfde te doen.
Close Menu