RollerMouse - FAQ en problemen oplossen

Op deze pagina’s vind je het antwoord op een hele reeks veelgestelde vragen.

RollerMouse
FAQ

Stof, haren en vuil op de sensor kunnen ertoe leiden dat de cursor onregelmatig beweegt. Schoonmaken van de sensor lost dit probleem meestal op. Volg de schoonmaakinstructies:

Red/Red plus
Free3
Pro3

Neem contact met ons op voor nieuwe muisknoppen ter vervanging van de vastzittende knoppen en volg de instructies.

Instructies voor het vervangen van een muisknop vind je hier

Het kan zijn dat je RollerMouse in de verkeerde modus staat. Probeer dan het volgende:

• Houd de knop Cursor Speed (DPI) en de knop COPY tegelijkertijd ingedrukt, totdat de LED-lampjes aangeven in welke modus de RollerMouse staat.
  • Laat de knop COPY los en druk hem daarna herhaaldelijk weer in om door de modi te bladeren.
  • Als het LED-lampje helemaal aan de rechterkant knippert, staat hij in de Mac-modus.
  • Als het LED-lampje helemaal aan de linkerkant knippert, staat hij in de PC-modus.
  • Als de LED-lampjes oplichten vanuit het midden naar de zijkanten, staat hij in de HID-modus.

NB: als je een extern bureaublad gebruikt, download dan de drivers.

Enkele tips om de problemen op te lossen:

• Zorg ervoor dat de USB-kabel direct met je computer is verbonden en niet met een hub of een basisstation.
  • Sluit de RollerMouse opnieuw aan via een andere USB-poort of start je computer opnieuw op.
  • Sluit de RollerMouse aan op een andere computer.
  • Controleer of je niet het stuurprogramma voor een andere muis hebt geïnstalleerd op je computer. Daardoor kan de juiste werking van de RollerMouse worden verhinderd.
  • Sluit de RollerMouse van iemand anders aan op jouw computer (en andersom).

Als het probleem zich alleen voordoet als de RollerMouse met jouw computer verbonden is, dan ligt de oorzaak waarschijnlijk bij je computer. Als hetzelfde probleem zich ook voordoet als je jouw RollerMouse op een andere computer aansluit, dan is je RollerMouse waarschijnlijk de oorzaak van het probleem.

Als het probleem aanhoudt, kun je hier contact met ons opnemen als je hulp wilt.

Sluit je dongle aan op de computer met behulp van de meegeleverde USB-verlengkabel.

Controleer of de dongle op een USB 3.0-poort (blauw) of een USB 2.0-poort (zwart) is aangesloten. Een USB 3.0-poort is gevoeliger voor interferentie met het draadloze signaal dan een USB 2.0-poort. Dat kan de traagheid veroorzaken.

In de producthandleiding vind je informatie over hoe je de cursorsnelheid kunt wijzigen en hoe je verschillende snelheden kunt instellen.

De producthandleiding voor je apparaat vind je hier op onze supportpagina.

Als je de rollerbar helemaal naar links of naar rechts hebt geschoven en je de cursor nog verder wilt bewegen, duw de rollerbar dan voorzichtig in de gewenste richting totdat je een zacht klikgeluid hoort. Dit activeert de functie einde-detectie, waardoor je de cursor nu over het hele scherm kunt verplaatsen. Laat de rollerbar weer los als de cursor op de gewenste plaats staat.

Als je het idee hebt dat het bereik van de cursor te vaak beperkt wordt door de rollerbar, dan kan het zijn dat de geselecteerde cursorsnelheid te laag is.

Om de functies van de knoppen handmatig te wijzigen heb je het meest recente stuurprogramma nodig.

Alle stuurprogramma’s vind je op deze pagina.

Alle RollerMouse-producten zijn voorgeprogrammeerd met slimme knopfuncties. Deze knopfuncties zijn zo ingesteld dat gebruikers er ergonomisch gezien het meeste baat bij hebben. Met de ingebouwde software zijn alle RollerMouse-producten plug-and-play.

Maar het is uiteraard mogelijk om met behulp van het stuurprogramma de functies van de knoppen handmatig te wijzigen om een nog grotere functionaliteit en nog meer variatie te bereiken.

De uitvoeringen RollerMouse Free3, Pro3 en Red beschikken allemaal over zowel een ingebouwde PC- als Mac-modus. In de online producthandleidingen die je hier vindt, staat meer informatie over hoe je tussen de PC- en de Mac-modus schakelt.

Bij de RollerMouse kunnen zowel de klikfunctie, de klikspanning als het klikgeluid* worden ingesteld.

Volg de instructies in de producthandleiding. Die vind je hier.

* (Alleen bij de Red/Red plus)

Ja, al onze bedraade* RollerMouse producten hebben een thin client modus. Gelieve onderstaande instructies te volgen:

Red/Red plus
Free3
Pro3

*draadloze RollerMouse producten hebben deze modus niet, en werken mogelijk niet op thin clients.

Op dit moment is geen van de RollerMouse-producten compatibel met een KVM-switch. Vanwege het ontwerp van sommige KVM-switches kan het zijn dat de RollerMouse hiermee wel compatibel is. De RollerMouse is echter niet ontworpen voor gebruik in combinatie met een KVM-switch.

De meeste KVM-switches moeten vaststellen of het aangesloten apparaat een toetsenbord of een muis is. Dat levert problemen op als er een RollerMouse wordt aangesloten. Desondanks is het mogelijk dat bepaalde KVM-switches andere apparaten dan een gewone muis of een toetsenbord wel kunnen herkennen.

Neem contact met ons op als je meer informatie wilt.

Als je computer onvoorspelbaar reageert, kan dat te maken hebben met hoe je de muis hebt aangesloten. Als je eerder geen problemen had met deze configuratie, dan is het niet zo waarschijnlijk dat dit de oorzaak is. We adviseren om de muis rechtstreeks op de achterkant van de computer aan te sluiten. Dat levert de meest efficiënte verbinding op.

Het gebruik van een KVM-switch, basisstation of USB-hub kan problemen veroorzaken.

Van bepaalde programma’s, bijvoorbeeld VMWare en Paradox, is bekend dat ze conflicten kunnen veroorzaken met de RollerMouse.

Ten slotte kunnen ook andere stuurprogramma’s soms problemen veroorzaken, met name stuurprogramma’s voor andere aanwijsapparaten. Als je eerst een ander apparaat hebt gebruikt, zorg er dan voor dat de software daarvan helemaal is verwijderd.

Bij levering zijn de korte toetsenbordsteunen in de doos vastgemaakt aan de lange toetsenbordsteunen.

Om ze te kunnen gebruiken moet je ze losmaken van de lange toetsenbordsteunen.

De polssteunen kunnen worden verwijderd om ze schoon te maken of te vervangen. Gebruik een mild schoonmaakmiddel. Als je de polssteunen wilt vervangen, neem dan hier contact met ons op.

Onder bepaalde omstandigheden is het mogelijk dat de verbinding tussen je draadloze apparaat en de USB-dongle hapert of wordt verbroken. In dat geval kan het nodig zijn om het apparaat opnieuw aan te sluiten.

Volg de aansluitinstructies:

– Balance Keyboard WL
– RollerMouse Red WL
– RollerMouse Free 3 WL
– Unimouse WL
– Contour Mouse WL

NB: Om de kwaliteit van de draadloze verbinding te verbeteren en traagheid te voorkomen, moet je de dongle aan de meegeleverde USB-verlengkabel vastmaken en de andere kant van de kabel rechtstreeks op een van de USB-poorten van je computer aansluiten.

Ja, alle draadloze producten van Contour zijn beveiligd door encryptie.

De communicatie tussen de dongle en het draadloos product (2,4GHz) is beveiligd door een algoritme die AES 128 bit heet, en die standaard is in de industrie wanneer het op encrypties op consumentenapparaturen komt. Tijden het pairing proces, wordt een toevallige encryptie sleutel gegenereerd en doorgegeven tussen de dongle en het draadloos apparaat, en deze sleutel wordt opgeslagen en vervolgens gebruikt om de communicatie te beveiligen.

Het pairing proces blijft veilig, gezien het enkel gebeurd op aanvraag van de gebruiker, en opzettelijk erg korte bereik heeft, wat eavesdropping voorkomt.

Kun je het antwoord op je vraag niet vinden?

We zijn er om je te helpen. Als je het antwoord op een vraag niet kunt vinden, leg je vraag dan aan ons voor. Een van onze supportmedewerkers neemt dan contact met je op.