Shuttle - FAQ en problemen oplossen

Op deze pagina’s vind je het antwoord op een hele reeks veelgestelde vragen.

shuttle
FAQ

Apple-computers met macOS 10.10 of nieuwer.

Windows-pc’s met Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8 of Windows 10.

Hier kun je een bestand downloaden met Shuttle-instellingen voor Windows en hier vind je een bestand voor de Mac. Selecteer de instellingen voor het programma dat je wilt gebruiken. Zie pagina 5 van de online producthandleiding van de Shuttle voor meer informatie over hoe je de instellingen importeert. Als het programma dat je gebruikt niet op de lijst staat, kun je ook je eigen instellingen aanmaken. Zie daarvoor de instructies op pagina 2 en 3 van de producthandleiding, of bezoek het Shuttle-forum, waar sommige gebruikers hun eigen instellingen hebben aangemaakt. Je kunt ook contact met ons opnemen als je meer hulp nodig hebt.

Volg de instructies in de producthandleiding. Die vind je hier.

Deze informatie vind je ook op het forum, op deze pagina.

Windows:
1. Download het bestand
2. Pak het bestand uit en noteer waar je het hebt opgeslagen
3. Open het Contour Shuttle Control Panel en klik op de knop Options
4. Kies Import settings

Shuttle settings

5. Ga naar de map die je bij stap 2 hebt genoteerd
6. Selecteer het instellingenbestand
7. Klik op de knop Open op je scherm
8. Klik op de knop Apply op je scherm (erg belangrijk)

Mac v3-driver

1. Download het bestand
2. Pak het bestand uit en noteer waar je het hebt opgeslagen
3. Open de Contour Shuttle-app en klik op de knop Settings management tools
(linksonder in het venster van de Shuttle-app)

Shuttle settings

4. Kies Import Settings

Shuttle settings

5. Ga naar de map die je bij stap 2 hebt genoteerd
6. Selecteer het instellingenbestand (dit bestand heeft .shuttleSettings als extensie, bijvoorbeeld Final Cut Pro X.shuttleSettings).
7. Klik op de knop Open op je scherm

Stuurprogramma Mac v2.2 en ouder
1. Download het bestand
2. Pak het bestand uit en noteer waar je het hebt opgeslagen
3. Open het Contour Shuttle Control Panel en klik op de knop Options
4. Kies Import Settings
5. Ga naar de map die je bij stap 2 hebt genoteerd
6. Selecteer het instellingenbestand
7. Klik op de knop Open op je scherm

Zorg ervoor dat het Shuttle-pictogram zichtbaar is in het systeemvak. Als je het niet ziet, kan het zijn dat het verborgen is. Klik op het pijltje omhoog en sleep het Shuttle-pictogram naar het systeemvak.

Shuttle settings

Als het Shuttle-pictogram zichtbaar is, open dan het programma waarvoor je de Shuttle wilt gebruiken. Als je dat programma al hebt geopend, klik dan op het programmavenster om het actief te maken. Klik dan op het pictogram en kijk bij welk instellingenbestand er een vinkje staat.

Shuttle settings

Onder Windows 10 worden de Shuttle-processen automatisch uitgeschakeld door het systeem. Open Taakbeheer, selecteer het tabblad Opstarten en zoek de Shuttle-processen. Zorg ervoor dat ze op Ingeschakeld staan.

Taakbeheerprocessen

Ga naar Taakbeheer, selecteer Bestand en kies Nieuwe taak uitvoeren.

Zoek dan naar ShuttleHelper en open deze. Lokale schijf (C:) > Program Files (x86) > Contour Shuttle

Dat kan helaas niet. De Shuttle genereert toetsaanslagen die automatisch worden doorgegeven aan het programma op de voorgrond. Dit geldt voor zowel Mac als Windows.

• Het eerste wat je moet doen is verborgen bestanden in Windows zichtbaar maken. Hier staat meer informatie over hoe je dat doet: https://support.microsoft.com/en-us/help/14201/windows-show-hidden-files.
  • Ga vervolgens naar de map met macro’s. C-schijf > ProgramData > Contour Design > Macros
  • Zoek de macro die je wilt kopiëren, klik erop met de rechter muisknop, klik op kopiëren en plak hem dan in de map. Dit creëert een kopie van de macro in het stuurprogramma. Als je de naam van het bestand in deze map wijzigt, dan blijft de naam in het stuurprogramma ongewijzigd. Laat het hier dus zoals het is en wijzig de naam in het stuurprogramma.
  • Herhaal het kopiëren en plakken zo vaak als nodig en breng de gewenste wijzigingen aan in het stuurprogramma (namen en toetsenbordaanslagen wijzigen).

Op dit moment niet. We concentreren ons vooral op Mac en Windows.

Als je met Flip-Q Pro telepromptersoftware werkt, houd er dan rekening mee dat de Shuttle alleen werkt als je de gedownloade versie van de software gebruikt. Er zijn problemen gerapporteerd door gebruikers die de Flip-Q Pro telepromptersoftware hebben geïnstalleerd van een USB-stick. Deze problemen doen zich alleen voor op Windows.

Als je ShuttlePRO of ShuttleXpress niet goed werkt in combinatie met de USB-stickversie van Flip-Q Pro telepromptersoftware, neem dan contact op met Prompter People.

Gebruikers van de ShuttlePRO en ShuttleXpress opgelet:

Bij macOS moet je toestemming geven voor de installatie van stuurprogramma’s op je Mac. Ons advies: verwijder het stuurprogramma, installeer het opnieuw, open Systeemvoorkeuren handmatig, klik op Beveiliging en privacy, tabblad Algemeen, en klik dan op de knop “Open toch”.

Als je niet binnen 30 minuten na installatie van het stuurprogramma op de knop “Open toch” hebt geklikt, verdwijnt de mogelijkheid om de installatie goed te keuren en moet je het stuurprogramma opnieuw installeren. Nadat je de installatie van het stuurprogramma hebt goedgekeurd, moet je je Mac opnieuw opstarten.

Als het dan nog steeds niet goed werkt, installeer het stuurprogramma dan nogmaals, klik op de knop “Open toch” en start je Mac opnieuw op. Als dat ook niet helpt, kan het zijn dat verder afstellen van Mojave het probleem oplost.

Ga naar Systeemvoorkeuren en dan naar Beveiliging en privacy. Bij het tabblad Privacy onder Toegankelijkheid kun je apps toevoegen voor de bediening van je computer. Voeg het stuurprogramma van Contour toe onder dit tabblad. Uit feedback van gebruikers blijkt dat dit het probleem meestal oplost.

Bij het verwijderen van het stuurprogramma van de Shuttle kan het zijn dat er resten van het stuurprogramma achterblijven. Als niets van het bovenstaande helpt, doe dan het volgende:

• Ga naar Gebruikers en groepen, Inloggen en controleer of er een Contour-element in de lijst staat met een gele “gevarendriehoek” ernaast. Als dat het geval is, verwijder dit element dan door op de “min”-knop te klikken.
  • Ga daarna naar het tabblad Algemeen onder Beveiliging en privacy, en kijk of je de knop “Open toch” kunt vinden waarmee je het stuurprogramma van Contour kunt goedkeuren. Klik in dat geval op de knop “Open toch”.
  • Installeer het stuurprogramma opnieuw, start de computer opnieuw op en kijk of het nu werkt.

Kun je het antwoord op je vraag niet vinden?

We zijn er om je te helpen. Als je het antwoord op een vraag niet kunt vinden, leg je vraag dan aan ons voor. Een van onze supportmedewerkers neemt dan contact met je op.