Contour Design SliderMouse being used at the desk

Voordelen van gecentreerd werken

Wist je dat 54% van het kantoorpersoneel fysieke klachten ervaart

Gecentreerd werken zorgt voor aanzienlijk minder spierspanning

Met een gekantelde of gecentreerde muis als de SliderMouse Pro kunnen gebruikers hun handen in een natuurlijke positie voor het lichaam houden. Dit reduceert de spanning op nek, schouders, ellebogen en polsen aanzienlijk. De bewegingen die je maakt zijn minimaal, meer ontspannen en minder geforceerd. 

SliderMouse is the perfect tool for long days at work

De relevantie van werken in ‘zones’

Als je achter je bureau zit, kijk dan eens om je heen. Is het een chaos, zijn je spullen gecategoriseerd of liggen ze op een willekeurige plek? De voorwerpen die je het meest gebruikt dien je in de zogeheten primaire zone neer te leggen, zodat je deze kunt pakken zonder je armen te hoeven strekken. Dit voorkomt dat je je spieren overbelast en spanning creëert op je handen, armen en schouders. Voorbeelden van deze voorwerpen zijn je muis, toetsenbord en een notitieblok. Alle zaken die je minder frequent nodig hebt, zoals je telefoon en koffiemok, plaats je in de secundaire zone waardoor je je armen licht moet strekken als je deze op wilt pakken. In de laatste zone plaats je alles wat je slechts enkele keren per dag gebruikt, zoals een tussendoortje. 

6 snelle oplossingen voor een betere werkplek
The three work zones at the office desk

38% van alle ziekteverzuimers hoofdzakelijk zittend achter een bureau werkt

De perfecte ergonomische match

Het combineren van de SliderMouse Pro met de Balance Keyboard BK is de ideale optie als je op zoek ben naar de juiste ergonomische opstelling. De Balance Keyboard heeft een ingebouwde hellingshoek waardoor de spanning op je pezen en zenuwen nog meer vermindert. Hierdoor vormt dit toetsenbord het perfecte duo met de SliderMouse Pro. 

SliderMouse Pro Slim Dark Grey

Ben je op de hoogte van de mogelijke ergonomische verbeteringen die je op jouw werkplek kan doorvoeren? Laat je inspireren door onze gids voor de ideale werkopstelling.

Ergonomische checklist