Contour Design is marktleider op het gebied van onderzoek, ontwikkeling en design van ergonomische computermuizen zoals de RollerMouse, de Unimouse en de Contour Mouse. En dit jaar kunnen we het 25-jarig jubileum vieren.

Wie zijn de mensen achter Contour?

Contour Design levert evolutionaire producten waarmee mensen veilig achter hun computer kunnen werken, zonder dat ze daarbij pijn krijgen of blessures oplopen. Wij verenigen menselijke verschillen, gedrag en gewoonten tot een goed design. Ergonomie is niet een op zichzelf staande oplossing, maar meer een combinatie van goede en effectieve apparaten, variatie, flexibiliteit en gewoonten. Onze producten zijn het meest ergonomisch en inspireren tot variatie en betere gewoonten. RSI, muisarmen en andere muisgerelateerde aandoeningen kunnen voorkomen worden met de juiste apparatuur, een groter bewustzijn en preventie. Contour Design-producten zijn niet alleen ontwikkeld om pijn te verlichten, maar ook om die te voorkomen.

Productontwikkeling

Contour Design Inc. werd in 1995 opgericht door Steve Wang en heeft zijn hoofdkantoor in Windham in New Hampshire (USA). Hier vindt de productontwikkeling plaats en wordt de Noord-Amerikaanse markt bediend.

Al sinds de lancering van onze eerste ergonomische muis zijn wij marktleider op het gebied van ergonomische computermuizen. Onze bekroonde ergonomische computermuis – de RollerMouse Red – is het resultaat van jarenlang doelgericht onderzoek, ontwikkeling en design. Het is ons in de loop van de jaren gelukt om het imago van de ergonomische muis te veranderen van een muis die slechts voor enkele mensen geschikt is tot een muis voor iedereen die klachten wil voorkomen als gevolg van het werken met een computer. De stimulans om te blijven investeren in ergonomische muizen is dus niet langer puur een kwestie van symptoombestrijding, maar heeft ook als doel dat iedereen die met een computer werkt meer energie overhoudt en zijn werk efficiënter kan doen. Contour Design ontwikkelt daarom een hele reeks ergonomische muizen, die voor de meeste mensen voorzien in de behoefte aan een gezonde werkplek.

Hier vind je ons

Contour Design Nordic heeft zijn hoofdkantoor in Ballerup, Denemarken. Contour Design Nordic verkoopt en verkoopt zijn producten in Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland en Frankrijk.