Veel gestelde vragen (FAQ) - Contour Design

Frequently Asked Questions

Voor het schoonmaken van uw Rollermouse raden wij u aan de schoonmaakinstructies te volgen die u in de onderstaande link vindt.

Belangrijk! – Het is belangrijk dat u geen agressieve schoonmaakmiddelen of handreiniger gebruikt op uw Rollermouse. Wij raden u aan een perslucht spuitbus en antibacteriële reinigingsdoekjes te gebruiken.

Volg de schoonmaakinstructies:

Red/Red plus – Free3 – Pro3

Was this article helpful? 0 0

De polssteunen kunnen worden verwijderd om ze schoon te maken of te vervangen. Gebruik een mild schoonmaakmiddel. Als je de polssteunen wilt vervangen, neem dan hier contact met ons op.

Was this article helpful? 0 0

Neem contact met ons op voor nieuwe muisknoppen ter vervanging van de vastzittende knoppen en volg de instructies.

Instructies voor het vervangen van een muisknop vind je hier

Was this article helpful? 0 0

Stof, haren en vuil op de sensor kunnen ertoe leiden dat de cursor onregelmatig beweegt. Schoonmaken van de sensor lost dit probleem meestal op. Volg de schoonmaakinstructies:

– Red/Red plus
– Free3
– Pro3

Was this article helpful? 0 0

Het kan zijn dat je RollerMouse in de verkeerde modus staat. Probeer dan het volgende:

 • Houd de knop Cursor Speed (DPI) en de knop COPY tegelijkertijd ingedrukt, totdat de LED-lampjes aangeven in welke modus de RollerMouse staat.
 • Laat de knop COPY los en druk hem daarna herhaaldelijk weer in om door de modi te bladeren.
 • Als het LED-lampje helemaal aan de rechterkant knippert, staat hij in de Mac-modus.
 • Als het LED-lampje helemaal aan de linkerkant knippert, staat hij in de PC-modus.
 • Als de LED-lampjes oplichten vanuit het midden naar de zijkanten, staat hij in de HID-modus.

NB: als je een extern bureaublad gebruikt, download dan de drivers.

Was this article helpful? 0 0

In de producthandleiding vind je informatie over hoe je de cursorsnelheid kunt wijzigen en hoe je verschillende snelheden kunt instellen.

De producthandleiding voor je apparaat vind je hier op onze supportpagina.

Was this article helpful? 0 0

Als je de rollerbar helemaal naar links of naar rechts hebt geschoven en je de cursor nog verder wilt bewegen, duw de rollerbar dan voorzichtig in de gewenste richting totdat je een zacht klikgeluid hoort. Dit activeert de functie einde-detectie, waardoor je de cursor nu over het hele scherm kunt verplaatsen. Laat de rollerbar weer los als de cursor op de gewenste plaats staat.

Als je het idee hebt dat het bereik van de cursor te vaak beperkt wordt door de rollerbar, dan kan het zijn dat de geselecteerde cursorsnelheid te laag is.

Was this article helpful? 0 1

Om de functies van de knoppen handmatig te wijzigen heb je het meest recente stuurprogramma nodig.

Alle stuurprogramma’s vind je op deze pagina.

Was this article helpful? 0 0

Bij de RollerMouse kunnen zowel de klikfunctie, de klikspanning als het klikgeluid* worden ingesteld.

Volg de instructies in de producthandleiding. Die vind je hier.

* (Alleen bij de Red/Red plus)

Was this article helpful? 0 0

Op dit moment is geen van de RollerMouse-producten compatibel met een KVM-switch. Vanwege het ontwerp van sommige KVM-switches kan het zijn dat de RollerMouse hiermee wel compatibel is. De RollerMouse is echter niet ontworpen voor gebruik in combinatie met een KVM-switch.

De meeste KVM-switches moeten vaststellen of het aangesloten apparaat een toetsenbord of een muis is. Dat levert problemen op als er een RollerMouse wordt aangesloten. Desondanks is het mogelijk dat bepaalde KVM-switches andere apparaten dan een gewone muis of een toetsenbord wel kunnen herkennen.

Neem contact met ons op als je meer informatie wilt.

Was this article helpful? 0 0

Als je computer onvoorspelbaar reageert, kan dat te maken hebben met hoe je de muis hebt aangesloten. Als je eerder geen problemen had met deze configuratie, dan is het niet zo waarschijnlijk dat dit de oorzaak is. We adviseren om de muis rechtstreeks op de achterkant van de computer aan te sluiten. Dat levert de meest efficiënte verbinding op.

Het gebruik van een KVM-switch, basisstation of USB-hub kan problemen veroorzaken.

Van bepaalde programma’s, bijvoorbeeld VMWare en Paradox, is bekend dat ze conflicten kunnen veroorzaken met de RollerMouse.

Ten slotte kunnen ook andere stuurprogramma’s soms problemen veroorzaken, met name stuurprogramma’s voor andere aanwijsapparaten. Als je eerst een ander apparaat hebt gebruikt, zorg er dan voor dat de software daarvan helemaal is verwijderd.

Was this article helpful? 0 0

Bij levering zijn de korte toetsenbordsteunen in de doos vastgemaakt aan de lange toetsenbordsteunen.

Om ze te kunnen gebruiken moet je ze losmaken van de lange toetsenbordsteunen.

Was this article helpful? 0 0

Alle RollerMouse-producten zijn voorgeprogrammeerd met slimme knopfuncties. Deze knopfuncties zijn zo ingesteld dat gebruikers er ergonomisch gezien het meeste baat bij hebben. Met de ingebouwde software zijn alle RollerMouse-producten plug-and-play.

Maar het is uiteraard mogelijk om met behulp van het stuurprogramma de functies van de knoppen handmatig te wijzigen om een nog grotere functionaliteit en nog meer variatie te bereiken.

De uitvoeringen RollerMouse Free3, Pro3 en Red beschikken allemaal over zowel een ingebouwde PC- als Mac-modus. In de online producthandleidingen die je hier vindt, staat meer informatie over hoe je tussen de PC- en de Mac-modus schakelt.

Was this article helpful? 0 0

Sluit je dongle aan op de computer met behulp van de meegeleverde USB-verlengkabel.

Controleer of de dongle op een USB 3.0-poort (blauw) of een USB 2.0-poort (zwart) is aangesloten. Een USB 3.0-poort is gevoeliger voor interferentie met het draadloze signaal dan een USB 2.0-poort. Dat kan de traagheid veroorzaken.

Was this article helpful? 0 0

Ja, alle draadloze toetsenborden van Contour zijn beveiligd door encryptie.

De communicatie tussen de dongle en het draadloos product (2,4GHz) is beveiligd door een algoritme die AES 128 bit heet, en die standaard is in de industrie wanneer het op encrypties op consumentenapparaturen komt. Tijden het pairing proces, wordt een toevallige encryptie sleutel gegenereerd en doorgegeven tussen de dongle en het draadloos apparaat, en deze sleutel wordt opgeslagen en vervolgens gebruikt om de communicatie te beveiligen.

Het pairing proces blijft veilig, gezien het enkel gebeurd op aanvraag van de gebruiker, en opzettelijk erg korte bereik heeft, wat eavesdropping voorkomt.

Was this article helpful? 0 0

Enkele tips om de problemen op te lossen:

 • Zorg ervoor dat de USB-kabel direct met je computer is verbonden en niet met een hub of een basisstation.
 • Sluit de RollerMouse opnieuw aan via een andere USB-poort of start je computer opnieuw op.
 • Sluit de RollerMouse aan op een andere computer.
 • Controleer of je niet het stuurprogramma voor een andere muis hebt geïnstalleerd op je computer. Daardoor kan de juiste werking van de RollerMouse worden verhinderd.
 • Sluit de RollerMouse van iemand anders aan op jouw computer (en andersom).

Als het probleem zich alleen voordoet als de RollerMouse met jouw computer verbonden is, dan ligt de oorzaak waarschijnlijk bij je computer. Als hetzelfde probleem zich ook voordoet als je jouw RollerMouse op een andere computer aansluit, dan is je RollerMouse waarschijnlijk de oorzaak van het probleem.

Als het probleem aanhoudt, kun je hier contact met ons opnemen als je hulp wilt.

Was this article helpful? 0 0

Ja, al onze bedraade* RollerMouse producten hebben een thin client modus. Gelieve onderstaande instructies te volgen:

– Red/Red plus 
– Free3
– Pro3 

*draadloze RollerMouse producten hebben deze modus niet, en werken mogelijk niet op thin clients.

Was this article helpful? 0 0

Onder bepaalde omstandigheden is het mogelijk dat de verbinding tussen je draadloze apparaat en de USB-dongle hapert of wordt verbroken. In dat geval kan het nodig zijn om het apparaat opnieuw aan te sluiten.

 Volg de aansluitinstructies:

– Balance Keyboard WL
– RollerMouse Red WL
– RollerMouse Free 3 WL
– Unimouse WL
– Contour Mouse WL

NB: Om de kwaliteit van de draadloze verbinding te verbeteren en traagheid te voorkomen, moet je de dongle aan de meegeleverde USB-verlengkabel vastmaken en de andere kant van de kabel rechtstreeks op een van de USB-poorten van je computer aansluiten.

Was this article helpful? 0 0

De korte toetsenbordsteunen zijn bevestigd aan de lange toetsenbordsteunen. Als u de korte toetsenbordsteunen wilt gebruiken, moet u deze eerst losmaken van de lange toetsenbordsteunen.

Was this article helpful? 0 0

Hier zijn enkele tips om problemen op te lossen:

- Zorg ervoor dat de USB-kabel rechtstreeks is aangesloten op uw computer en niet op een USB-hub of docking station.- Probeer uw RollerMouse aan te sluiten op een andere USB-ingang of start uw computer opnieuw op.- Probeer uw RollerMouse aan te sluiten op een andere computer.- Zorg ervoor dat er geen ander muisstuurprogramma op uw computer staat. Het kan interfereren met uw RollerMouse.- Probeer een andere RollerMouse aan te sluiten op uw computer (en vice versa) Als het probleem zich alleen voordoet wanneer de RollerMouse is aangesloten op uw computer, dan is waarschijnlijk uw computer de oorzaak van het probleem.

Als het probleem met uw RollerMouse zich op dezelfde manier voordoet op alle andere computers, dan is waarschijnlijk uw RollerMouse de oorzaak van het probleem.Als het probleem niet weggaat, kunt u hier contact met ons opnemen voor hulp.

Was this article helpful? 0 0

We raden altijd aan om direct op een computer aan te sluiten voor de beste verbinding.Bij aansluiting via een docking station, USB-hub of KVM-switch kunnen onregelmatigheden in de verbinding optreden.

Als u onregelmatigheden ervaart in de verbinding tussen de muis en het docking station, probeer dan de muis rechtstreeks op uw computer aan te sluiten en kijk of dat verandering brengt.

Was this article helpful? 0 0

Probeer de batterij op te laden door de Unimouse met de computer te verbinden met behulp van de USB-laadkabel.

Controleer of de powerknop aan de onderkant van de Unimouse op “ON” staat en dat de muis met de computer is verbonden met behulp van de USB-kabel of de draadloze ontvanger/dongle.

Als dit niet werkt, probeer de Unimouse dan opnieuw aan te sluiten met behulp van de draadloze USB-ontvanger/dongle.
Lees meer.

Was this article helpful? 0 0

Als je de instellingen van de Unimouse wilt wijzigen, volg dan deze richtlijnen. 

Was this article helpful? 0 0

Je kunt de cursorsnelheid wijzigen met de ovale knop op de voet van de Unimouse. Er zijn tien verschillende instellingen voor de snelheid, van langzaam (800 dpi) tot snel (2800 dpi).

Was this article helpful? 0 0

Ja, dat kan. Je kunt schakelen tussen middenklikken (de standaardinstelling) en dubbelklikken door de ovale knop voor de cursorsnelheid ingedrukt te houden en de middelste knop eenmaal in te drukken. Doe dit nogmaals om terug te schakelen.

Was this article helpful? 0 0

Ja, dat kan. Hiervoor moet je het nieuwste stuurprogramma downloaden van onze website. Daarmee kun je de functie van alle knoppen wijzigen. Als je dat gedaan hebt, vergeet dan niet op “Toepassen” (Apply) en “Afsluiten” (Close) te klikken om de gewijzigde instellingen op te slaan.

Was this article helpful? 0 0

Neem contact op met onze supportafdeling

Was this article helpful? 0 0

Verbind de Unimouse Wireless met je computer met behulp van de meegeleverde USB-laadkabel. Het volledig opladen van de Unimouse Wireless duurt ongeveer twee uu

Was this article helpful? 0 0

Het volledig opladen van de Unimouse Wireless duurt ongeveer twee uur.

Was this article helpful? 0 0

De batterij moet na een maand weer worden opgeladen.

Was this article helpful? 0 0

Als je problemen hebt met de batterij, dan verzoeken we je contact op te nemen met de supportafdeling.

Was this article helpful? 0 0

Apple-computers met macOS 10.10 of nieuwer.

Windows-pc’s met Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8 of Windows 10.

Was this article helpful? 0 0

Onder Windows 10 worden de Multimedia Controller-processen automatisch uitgeschakeld door het systeem. Open Taakbeheer, selecteer het tabblad Opstarten en zoek de Multimedia Controller-processen. Zorg ervoor dat ze op Ingeschakeld staan.

Taakbeheerprocessen

Ga naar Taakbeheer, selecteer Bestand en kies Nieuwe taak uitvoeren.

Zoek dan naar Multimedia ControllerHelper en open deze. Lokale schijf (C:) > Program Files (x86) > Contour Multimedia Controller

Was this article helpful? 0 0
 • Het eerste wat je moet doen is verborgen bestanden in Windows zichtbaar maken. Hier staat meer informatie over hoe je dat doet: https://support.microsoft.com/en-us/help/14201/windows-show-hidden-files.
 • Ga vervolgens naar de map met macro’s. C-schijf > ProgramData > Contour Design > Macros
 • Zoek de macro die je wilt kopiëren, klik erop met de rechter muisknop, klik op kopiëren en plak hem dan in de map. Dit creëert een kopie van de macro in het stuurprogramma. Als je de naam van het bestand in deze map wijzigt, dan blijft de naam in het stuurprogramma ongewijzigd. Laat het hier dus zoals het is en wijzig de naam in het stuurprogramma.
 • Herhaal het kopiëren en plakken zo vaak als nodig en breng de gewenste wijzigingen aan in het stuurprogramma (namen en toetsenbordaanslagen wijzigen).
Was this article helpful? 0 0

Op dit moment niet. We concentreren ons vooral op Mac en Windows.

Was this article helpful? 0 0

Als je met Flip-Q Pro telepromptersoftware werkt, houd er dan rekening mee dat de Contour Multimedia Controller alleen werkt als je de gedownloade versie van de software gebruikt. Er zijn problemen gerapporteerd door gebruikers die de Flip-Q Pro telepromptersoftware hebben geïnstalleerd van een USB-stick. Deze problemen doen zich alleen voor op Windows.

Als je Multimedia Controller PRO of Multimedia Controller Xpress niet goed werkt in combinatie met de USB-stickversie van Flip-Q Pro telepromptersoftware, neem dan contact op met Prompter People.

Was this article helpful? 0 0

Hier kun je een bestand downloaden met Multimedia Controller-instellingen voor Windows en hier vind je een bestand voor de Mac. Selecteer de instellingen voor het programma dat je wilt gebruiken. Zie pagina 5 van de online producthandleiding van de Multimedia Controller voor meer informatie over hoe je de instellingen importeert. Als het programma dat je gebruikt niet op de lijst staat, kun je ook je eigen instellingen aanmaken. Zie daarvoor de instructies op pagina 2 en 3 van de producthandleiding waar sommige gebruikers hun eigen instellingen hebben aangemaakt. Je kunt ook contact met ons opnemen als je meer hulp nodig hebt.

Was this article helpful? 0 0

Volg de instructies in de producthandleiding. Die vind je hier.

Was this article helpful? 0 0

Deze informatie vind je ook op het forum, op deze pagina.

Windows:
1. Download het bestand
2. Pak het bestand uit en noteer waar je het hebt opgeslagen
3. Open het Contour Multimedia Controller Control Panel en klik op de knop Options
4. Kies Import settings
5. Ga naar de map die je bij stap 2 hebt genoteerd
6. Selecteer het instellingenbestand
7. Klik op de knop Open op je scherm
8. Klik op de knop Apply op je scherm (erg belangrijk)


Mac v3-driver

1. Download het bestand
2. Pak het bestand uit en noteer waar je het hebt opgeslagen
3. Open de Contour Multimedia Controller-app en klik op de knop Settings management tools
(linksonder in het venster van de Multimedia Controller-app)
4. Kies Import Settings
5. Ga naar de map die je bij stap 2 hebt genoteerd
6. Selecteer het instellingenbestand (dit bestand heeft .multimediacontrollerSettings als extensie, bijvoorbeeld Final Cut Pro X.multimediacontrollerSettings).
7. Klik op de knop Open op je scherm

Stuurprogramma Mac v2.2 en ouder
1. Download het bestand
2. Pak het bestand uit en noteer waar je het hebt opgeslagen
3. Open het Contour Multimedia Controller Control Panel en klik op de knop Options
4. Kies Import Settings
5. Ga naar de map die je bij stap 2 hebt genoteerd
6. Selecteer het instellingenbestand
7. Klik op de knop Open op je scherm

Was this article helpful? 0 0

Zorg ervoor dat het Multimedia Controller-pictogram zichtbaar is in het systeemvak. Als je het niet ziet, kan het zijn dat het verborgen is. Klik op het pijltje omhoog en sleep het Multimedia Controller-pictogram naar het systeemvak.

Als het Multimedia Controller-pictogram zichtbaar is, open dan het programma waarvoor je de Multimedia Controller wilt gebruiken. Als je dat programma al hebt geopend, klik dan op het programmavenster om het actief te maken. Klik dan op het pictogram en kijk bij welk instellingenbestand er een vinkje staat.

Was this article helpful? 0 0

Gebruikers van de Multimedia Controller PRO en Multimedia Controller Xpress opgelet:

Bij macOS moet je toestemming geven voor de installatie van stuurprogramma’s op je Mac. Ons advies: verwijder het stuurprogramma, installeer het opnieuw, open Systeemvoorkeuren handmatig, klik op Beveiliging en privacy, tabblad Algemeen, en klik dan op de knop “Open toch”.

Als je niet binnen 30 minuten na installatie van het stuurprogramma op de knop “Open toch” hebt geklikt, verdwijnt de mogelijkheid om de installatie goed te keuren en moet je het stuurprogramma opnieuw installeren. Nadat je de installatie van het stuurprogramma hebt goedgekeurd, moet je je Mac opnieuw opstarten.

Als het dan nog steeds niet goed werkt, installeer het stuurprogramma dan nogmaals, klik op de knop “Open toch” en start je Mac opnieuw op. Als dat ook niet helpt, kan het zijn dat verder afstellen van Mojave het probleem oplost.

Ga naar Systeemvoorkeuren en dan naar Beveiliging en privacy. Bij het tabblad Privacy onder Toegankelijkheid kun je apps toevoegen voor de bediening van je computer. Voeg het stuurprogramma van Contour toe onder dit tabblad. Uit feedback van gebruikers blijkt dat dit het probleem meestal oplost.

Bij het verwijderen van het stuurprogramma van de Multimedia Controller kan het zijn dat er resten van het stuurprogramma achterblijven. Als niets van het bovenstaande helpt, doe dan het volgende:

 • Ga naar Gebruikers en groepen, Inloggen en controleer of er een Contour-element in de lijst staat met een gele “gevarendriehoek” ernaast. Als dat het geval is, verwijder dit element dan door op de “min”-knop te klikken.
 • Ga daarna naar het tabblad Algemeen onder Beveiliging en privacy, en kijk of je de knop “Open toch” kunt vinden waarmee je het stuurprogramma van Contour kunt goedkeuren. Klik in dat geval op de knop “Open toch”.
 • Installeer het stuurprogramma opnieuw, start de computer opnieuw op en kijk of het nu werkt.
 
Was this article helpful? 0 0

Dat kan helaas niet. De Contour Multimedia Controller genereert toetsaanslagen die automatisch worden doorgegeven aan het programma op de voorgrond. Dit geldt voor zowel Mac als Windows.

Was this article helpful? 0 0

Je toetsenbord kan soms de verbinding met de USB-dongle verliezen. 

Je kunt het opnieuw koppelen door deze videogids te volgen:

Gids voor het aansluiten van het Balance-toetsenbord

Was this article helpful? 0 0

Toen u uw toetsenbord ontving, zat er een kabel aan de rechterkant van de doos. Deze kabel is een USB-verlengkabel en wordt gebruikt om signaalinterferentie te elimineren, wat klinkt als wat u ervaart.

Wij raden u aan deze kabel op uw computer aan te sluiten en de dongle aan het andere uiteinde aan te sluiten.

Uw toetsenbord blijft draadloos.

Was this article helpful? 0 0

Als je toetsenbord geen @ kan typen of geen klembord kan openen, komt dat vaak omdat het toetsenbord in een andere modus staat.

Was this article helpful? 0 0

Als uw toetsenbord geen @ kan typen of geen klembord kan openen, komt dat vaak omdat het toetsenbord in een andere modus staat.

Was this article helpful? 0 0

Dit probleem kan worden opgelost door de firmware van het toetsenbord bij te werken.

Het duurt 30-60 seconden om het toetsenbord bij te werken.

Stuur ons een e-mail op support@contourdesign.com en we kunnen de firmware-update rechtstreeks naar u toesturen.

Was this article helpful? 0 0

Ja, het draadloze Contour-toetsenbord is beveiligd met encryptie.

De communicatie tussen de dongle en het draadloze product (2,4 GHz) is beveiligd met een AES 128 bit-algoritme, een industriestandaard voor het versleutelen van consumentenapparaten.

Tijdens het koppelproces wordt een willekeurige coderingssleutel gegenereerd en uitgewisseld tussen de dongle en het draadloze apparaat. Het koppelproces wordt veilig gehouden door het alleen te laten plaatsvinden op verzoek van de gebruiker en wordt binnen een zeer kort bereik gehouden om afluisteren te voorkomen.

Was this article helpful? 0 0