Polaris investeert in Contour Design

Polaris heeft een overeenkomst gesloten met de eigenaar van Contour Design om een meerderheidsbelang in het bedrijf te verwerven.

Contour Design is een pionier op het gebied van ergonomische muis- en toetsenbordoplossingen met gepatenteerde producten zoals de RollerMouse, de Unimouse en het Balance Keyboard. Al sinds de oprichting in 1995 heeft Contour Design hoogwaardige ergonomische muizen geleverd die schadelijke bewegingen elimineren en helpen bij het creëren van veiligere werkgewoontes.

“Contour Design heeft zich gevestigd als marktleider in de Scandinavische regio en de VS op basis van unieke en gepatenteerde oplossingen, waarmee pijn wordt verlicht en letsel wordt voorkomen voor veel computergebruikers. We zijn vooral onder de indruk van de uitzonderlijke feedback van klanten en de loyaliteit van het klantenbestand, wat de waarde van de producten van Contour Design voor de eindgebruikers nog meer onderstreept. We zien een groot potentieel in het uitbreiden van de geografische dekking, en bieden de innovatieve producten van Contour Design aan in nieuwe regio’s, terwijl de bewustwording van het belang van ergonomische producten in de rest van Europa en de VS toeneemt”, zegt Niels Worning, partner bij Polaris.

De markt voor ergonomische muizen is goed vertegenwoordigd in de Scandinavische landen, omdat ergonomie en het welzijn van de werknemers evident op de voorgrond staan. In de toekomst zal de groei van Contour Design naar verwachting steeds meer afkomstig zijn uit nieuwe geografische gebieden, aangezien de markten buiten de Scandinavische landen zullen groeien met de toenemende aandacht voor ergonomie en de implementatie van wetgeving met betrekking tot het welzijn van de werknemers.

“We hebben een sterke marktpositie in onze huidige geografische gebieden opgebouwd. Onze deskundigheid op het gebied van ergonomische muizen in combinatie met de uitgebreide ervaring, de middelen en de staat van dienst van Polaris op het gebied van ondersteuning van managementteams bij het begeleiden van regionale marktleiders op hun reis naar internationale groei, maakt ons zeer optimistisch over de toekomst van Contour Design”, zegt Kenneth Schach, CEO van EMEA.

Polaris zal een samenwerkingsverband vormen met het managementteam van Contour Design en met de oprichter, Steven Wang, die na de transactie een belangrijke aandeelhouder zal blijven. Het doel zal zijn om in de Scandinavische landen, maar ook in de rest van Europa en de VS, nog meer bewustzijn te creëren over de voordelen van ergonomische muizen. De verandering van eigenaar zal niet leiden tot veranderingen in bestaande samenwerkingsovereenkomsten of klantenrelaties.

“Het verheugt mij om het meerderheidsbelang in Contour Design over te dragen aan een gerenommeerde eigenaar als Polaris. Wij delen de visie om hoogwaardige ergonomische producten beschikbaar te maken voor meer computergebruikers die niet over de juiste oplossingen voor pijnbestrijding en andere preventieve doeleinden beschikken”, zegt Steven Wang, oprichter van Contour Design. De partijen zijn overeengekomen de koopprijs niet openbaar te maken. Aan de transactie zijn bepaalde voorwaarden verbonden.

Voor meer informatie:
Niels Worning, partner bij Polaris, +45 23 44 45 76
Kenneth Schach, CEO bij EMEA, +45 22 45 72 52.


Over Polaris
Polaris is een Scandinavische private participatiemaatschappij die investeert in gevestigde middelgrote ondernemingen in de Scandinavische regio. Het hoofdkantoor van de onderneming bevindt zich in Kopenhagen. Sinds 1998 heeft Polaris vijf stichtingen opgericht en een kapitaaltoezegging gedaan van 1,7 miljard euro. Polaris richt zich op het investeren in bedrijven met groei- en ontwikkelingsmogelijkheden. Tot nu toe heeft Polaris in 43 bedrijven geïnvesteerd en meer dan 80 aanvullende investeringen gedaan. Polaris bezit momenteel 13 bedrijven met een totale omzet van meer dan 1 miljard euro en ongeveer 5.000 werknemers. Contour Design wordt de eerste investering van Polaris V.
www.polarisequity.dk