Amit Ghelani is een gecertificeerd Adobe-softwaretrainer. Hij is ook eigenaar van Ghelani Studios, een fotobedrijf in Londen dat gespecialiseerd is in vele soorten eventfotografie en reportages van bedrijfsconferenties. Ghelani Studios blinkt vooral uit in trouwreportages van Indiase bruiloften. Het bedrijf beschikt over een mobiele studio, waardoor het mogelijk is om tijdens de receptie professionele foto’s te maken van de bruiloftsgasten.

Amit Ghelani
Professioneel fotograaf
Ghelani Studios

Bepaal zelf je workflow

“Een Indiase bruiloft is een prachtig en kleurrijk evenement. De gasten dragen vaak schitterende traditionele kleding. Ze willen graag een mooie herinnering aan de dag mee naar huis nemen, en daar zorgen wij voor. Het is geweldig om zo te kunnen werken. De klanten zijn enthousiast en poseren graag voor de camera. Maar omdat wij de foto’s ter plekke bewerken en afdrukken terwijl de klant wacht, is het van doorslaggevend belang dat de workflow tijdens dit deel van het proces zo efficiënt mogelijk is.”

Bewerken met Adobe Lightroom

Amit en zijn team gebruiken Adobe Lightroom om alle foto’s die een klant wil kopen in één keer te bewerken en af te drukken. Dit is een krachtig programma met een gebruikersinterface die eenvoudig is, maar toch heel veel mogelijkheden biedt.

“Zelfs met hele goede software levert het stress op als je een foto aan het bewerken bent terwijl de klant meekijkt. Lightroom kent heel wat sneltoetscombinaties en we moeten bepaalde bewegingen vaak herhalen. Een hulpmiddel dat dit proces zo eenvoudig mogelijk maakt is voor ons daarom van grote belang. We moeten er ook voor zorgen dat we zo weinig mogelijk fouten maken om de klant niet langer te laten wachten dan nodig.”

Editing with conotur multimedia controller

Contour Multimedia Controller. Eenvoudig te programmeren. Krachtiger dan je denkt

Ongeveer acht jaar geleden ontdekte Amit de Multimedia Controller PRO v2. Het duurde niet lang voor hij de siliconen toetsenbordcover weggooide waarmee hij de functies van Lightroom probeerde te onthouden.

“De Contour Multimedia Controller was een openbaring. De mogelijkheid om al mijn favoriete Lightroom-functies heel eenvoudig aan een bepaalde knop toe te wijzen, hielp al enorm. Maar ik kon er ook macro’s mee maken. En aangezien sommige van onze bewerkingsprocessen uit vele stappen bestaan, kon ik dankzij deMultimedia Controller heel efficiënt een heleboel sneltoetscombinaties terugbrengen tot één druk op de knop. Daar heb ik heel veel tijd mee bespaard.”

Buy now
functions of contour multimedia media controller

"De mogelijkheid om al mijn favoriete Lightroom-functies heel eenvoudig aan een bepaalde knop toe te wijzen, hielp al enorm. Maar ik kon er ook macro’s mee maken. En aangezien sommige van onze bewerkingsprocessen uit vele stappen bestaan, kon ik dankzij de Multimedia Controller heel efficiënt een heleboel sneltoetscombinaties terugbrengen tot één druk op de knop."

Nu kan ik mijn klanten een betere service bieden

Dankzij zijn ervaring en een zorgvuldig gepland bewerkingsproces is het gebruik van Lightroom voor Amit inmiddels een koud kunstje. Maar met de Multimedia Controller PRO v2 kan hij zijn klanten nu ook een betere service bieden, op een manier die hij niet had verwacht.

“In de overlegfase, waarin een klant beslist welke foto’s hij wil hebben, gebruik ik de Multimedia Controller op een alternatieve manier: als een afstandsbediening. Ik weet op welke knoppen ik moet drukken. Ik voel instinctief hoe ik een serie afbeeldingen op het scherm moet bewerken en presenteren. Daardoor kan ik meer persoonlijke aandacht besteden aan de klant. Ik heb niet alleen volledige controle over het bewerkingsproces, maar ik kan de klant ook een betere service bieden en ik word niet afgeleid door wat er op het scherm te zien is.”

man with headset

Waarom de keuze voor de Contour Multimedia Controller?

De Multimedia Controller PRO kan makkelijk worden geprogrammeerd en is geschikt voor alle software, zowel op de PC als op de Mac. Daardoor is het een veel krachtiger hulpmiddel dan je misschien zou denken. De mogelijkheid om binnen een programma meerdere profielen aan te maken betekent ook dat de Multimedia Controller PRO heel eenvoudig aan vele verschillende werkomgevingen kan worden aangepast. Behalve dat Amit er sneller mee kan werken, heeft de Multimedia Controller PRO volgens hem één voordeel dat er echt tussen uitspringt:

“Wat me er nog meer aan bevalt? Dat hij het altijd doet als ik hem nodig heb. Hij heeft een traditionele USB-aansluiting en een solide ontwerp. Als je betrouwbaarheid belangrijk vindt, dan is de Contour Multimedia Controller de perfecte keuze.”

Als je meer wilt weten over Ghelani Studios, klik dan hier

contour multimedia controller pro v2