Video-opnames leidden tot polsklachten

Adrian Storey is regisseur, producent, cameraman, editor en fotograaf. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring en is gevestigd in Cambridgeshire (Engeland). Een door Adrian gemaakte filmdocumentaire, Traces of the Soul (geregisseerd door Martin Cooper), heeft meerdere prijzen gewonnen. Zijn werk is gepubliceerd door de BBC, The Guardian en Greenpeace.

Adrian Storey

Cameraman, editor en fotograaf

Uchujin

Een nieuwe kijk op de muis

“Door de aard van mijn werk ben ik bij alle creatieve aspecten van het filmmaken betrokken, maar het betekent ook dat ik vele uren per dag achter de computer zit om het materiaal te bewerken. Dat heeft in de loop van de jaren zijn tol geëist in de vorm van polsklachten als gevolg van een slechte inrichting van mijn werkplek”, vertelt Adrian Storey.

Nadat hij allerlei verschillende muizen had uitgeprobeerd in een poging om het probleem op te lossen, bezocht Adrian een handelsbeurs waar hij op de stand van Contour Design de Unimouse ontdekte. “Ik was onmiddellijk onder de indruk van de manier waarop je de hoek kunt wijzigen. Dat had ik nog niet eerder gezien bij andere verticale muizen. De Unimouse beviel me omdat ik me ermee kon ontspannen, waardoor mijn polsklachten verdwenen. Tegelijkertijd was hij niet zo verticaal dat ik er langzamer door ging werken”, vertelt hij verder.

You can read more about Unimouse here

Val niet in slaap

Hoewel het belangrijk is dat een ergonomische muis een goede werkhouding bevordert en polsklachten en ongemak vermindert, zijn er in de dagelijkse realiteit van het werk ook nog andere aspecten die van belang zijn. Adrian noemt enkele voordelen van de Unimouse die je misschien niet meteen ziet.

“De ingebouwde regeling van de cursorsnelheid is voor mij een pluspunt, want daarmee kan ik de gevoeligheid aanpassen aan het programma dat ik op dat moment gebruik. Ik vind het ook prettig dat het apparaat draadloos is, over een oplaadbare batterij beschikt en niet steeds in de slaapstand gaat.“

Contour Unimouse

" Ik werk inmiddels een tijdje met de Unimouse, en ik durf nu wel te zeggen dat mijn polsklachten daardoor definitief zijn verdwenen. De belangrijkste reden hiervoor is de hoge mate van verstelbaarheid van de Unimouse. Bovendien wijzig ik eens in de zoveel weken de hoek. "

Oplossing gevonden

De pijnlijke ervaringen van Adrian achter zijn computer zijn niet uniek. Velen van ons gebruiken immers steeds meer tijd voor computerwerk waarbij we veel repeterende bewegingen maken. Maar het lijkt erop dat Adrian nu eindelijk een oplossing heeft gevonden.

“Ik werk inmiddels een tijdje met de Unimouse, en ik durf nu wel te zeggen dat mijn polsklachten daardoor definitief zijn verdwenen. De belangrijkste reden hiervoor is de hoge mate van verstelbaarheid van de Unimouse. Bovendien wijzig ik eens in de zoveel weken de hoek. Ik kan het iedereen aanbevelen. Geef jezelf twee dagen om eraan te wennen, en je wilt niet meer terug”, benadrukt Adrian.

You can read more about Adrian Storey a.k.a. Uchujin here 

Probeer 14 dagen gratis

Probeer de Unimouse, hij voorkomt en vermindert pijn en ongemak in je onderarmen en handen.
Kies uit een bekabelde of een draadloze uitvoering, en uit een links- of rechtshandige versie.

DEEL DEZE CASE STORY