Voordelen van een verticale muis

Benefits of a vertical mouse

published

Het is niets nieuws dat het gebruik van de klassieke muis zoals we die kennen voor langdurige schade kan zorgen waar je moeilijk van af komt. Een verticale muis is ergonomisch ontworpen en zorgt er dus voor dat je onder de best mogelijke omstandigheden werkt.

Een verticale muis ziet er niet voor niets anders uit

Een ergonomische computermuis is ontworpen om meer comfort en natuurlijke werkhoudingen te creëren, in plaats van minimalisme en onnodige gaming features. Daarom zal het je waarschijnlijk opvallen dat een verticale muis er anders uitziet dan je gewend bent. Het is dit afwijkende ontwerp dat je op de lange termijn kan helpen om beter voor jezelf en je lichaam te zorgen.

Wist je dat: 
"Twee op de drie kantoormedewerkers te maken krijgen met fysieke pijn op het werk, zoals pijn in de nek of pols?"
Bron: De Deense vakbond HK Stat

De lijst met voordelen is lang

We hebben een aantal voordelen opgesomd die je kunt behalen door over te stappen naar een verticale muis. De lijst is lang, en dat is niet zonder reden. De verticale muis is zeer zorgvuldig ontworpen om de beste resultaten te boeken en de fysieke problemen te verlichten waarmee kantoormedewerkers vaak te maken krijgen.

probeer een verticale muis


Het overstappen op een verticale muis levert je de volgende voordelen op:

  • Preventie en vermindering van pijn en overbelastingsblessures zoals nek- en polspijn
  • Het vermijden van extra ziekteverzuim
  • Het vermijden van de kosten van massage en fysiotherapie
  • Meer precisie in je werk
  • Instelbare en ergonomische voordelen

Bron: Jarle Marheim HSE-consultant (gezondheid, veiligheid en milieu) in Noorwegen.


Voorkom en verminder letsel

Een verticale computermuis beschermt het lichaam zodat je geen last krijgt van vermoeide spieren en pijnlijke polsen. De meeste mensen die veel tijd achter de computer doorbrengen kennen dat vervelende en pijnlijke gevoel. 

Als je overschakelt op een verticale muis ben je al snel van die klachten af. Dat komt omdat de muis je lichaam beïnvloedt, waardoor je ergonomisch correcter zit. Bovendien vermindert het de kans op overbelastingsblessures, die op de lange termijn kunnen leiden tot ziekteverzuim en chronische blessures zoals een tenniselleboog (laterale epicondylitis) of algemene spierpijn.

Lees ook: Wat is een muisarm en overbelasting door veel repeterende bewegingen?

Jarle Marheim, HSE-consultant in Noorwegen, zegt het volgende in relatie tot pijnpreventie: "Een verticale muis kan gunstig zijn om preventief te gebruiken omdat je met deze muis een meer natuurlijke houding in de pols kunt aannemen. Het is aangetoond dat dit de meest voorkomende kantoorkwalen zoals pijn en ongemak in de onderarm en hand/vingers voorkomt."

"Tegelijkertijd werkt een verticale muis zoals de Unimouse op zo'n manier dat je de muis meer afwisselend gebruikt dan een traditionele computermuis. Variatie is het belangrijkste waar elke kantoormedewerker zich op moet richten als het gaat om het verminderen van pijn en blessures."

Voorkom extra ziekteverzuim op het werk

Het kan moeilijk zijn om efficiënt te zijn en te presteren op het werk als je vaak met ziekteverlof bent vanwege terugkerende pijn. De verticale muis helpt je gefocust te blijven op dat wat belangrijk is: je werk en je fysieke welzijn.

Voorkom de kosten van massage en fysiotherapie

Is de schade eenmaal ontstaan, dan moet deze worden behandeld. Dit kan zowel kostbaar als tijdrovend zijn. Van de ene kant is het een grote kostenpost om een fysiotherapeut te bezoeken; van de andere kant kost het tijd en moet je er regelmatig naartoe om het gewenste effect te bereiken. De verticale muis helpt je om je tijd en en je geld aan iets anders te besteden.

Meer nauwkeurigheid in je werk

Naast het verminderen van ongemak en pijn heeft de verticale muis ook invloed op de nauwkeurigheid van je werk. De muis is zo ontworpen dat je er veel gemakkelijker en sneller mee navigeert, en je er dus betere resultaten mee behaalt.

Lees ook: Zorg voor volledige controle over je precisiewerk met een verticale muis

Instelbare en ergonomische voordelen

De muis heeft zeer goede instelfuncties. Dat betekent dat je minder druk op je pols krijgt als je de muis gebruikt en dat je duim een natuurlijk rustpunt krijgt.  

Een computermuis mag dan wel heel klein zijn, maar het kiezen van de juiste muis kan een grote en positieve impact op jou en je gezondheid hebben.

Ben jij een van die mensen die last heeft tijdens klassieke kantoorwerkzaamheden? Dan kun je hier nog veel meer lezen over hoe een verticale muis je kan helpen.>