De beste werkplek: woonkamer, bijkeuken of slaapkamer?

Woman at her home office

published

ls je de mogelijkheid hebt, kies dan een kamer of deel van een kamer die niemand anders gebruikt. De meeste ruimtes in een huis zijn niet bedoeld als werkplek, zoals de bank, zitstoel, eettafel of bed. Het zijn comfortabele plekken om te verblijven, maar zelden ergonomisch voldoende uitgerust om 7-8 uur zittend werk te verrichten.

De beste ruimte voor een thuiswerkplek is altijd die waar je de ruimte hebt om je eigen werkplek in te richten. Met een tafel die de juiste hoogte en grootte heeft, een goed ingestelde werkstoel, de juiste afstand tussen het beeldscherm en je stoel, etc.

Je hoeft niet per se een studeerkamer of eigen kantoor te hebben. Het kan ook een hoekje in de woonkamer zijn waar je ruimte vindt om je thuiswerkplek in te richten. Het is misschien niet het leukste om een werkplek in je woonkamer te hebben, maar het is waarschijnlijk wel te verkiezen boven een plek die je rugpijn oplevert. 

Lees ook: Het optimale thuiskantoor – interieurontwerp gericht op werkplezier, ergonomie en efficiëntie

download je gids voor het thuiskantoor

Inspireer elkaar om een goed thuiskantoor te realiseren

Je bent zeker niet de enige op je werkplek die soms vanuit huis werkt. Waarschijnlijk hebben de meeste mensen een eigen thuiskantoor en hebben ze ervaring opgedaan met wat goed en minder goed werkt.

Deel ervaringen met elkaar over hoe een goed thuiskantoor werkt. Help elkaar om het beste uit thuiswerken te halen. Er is veel winst te behalen als werkgevers ergonomie en het goede werkleven op de agenda zetten.

Lees ook: Klaar voor de hybride werkplek?