Case: Combatting Tennis Elbow with a Vertical Mouse

Jim Chapman is een ingenieur die werkt voor het Defence Science and Technology Laboratory (DSTL). Na lange uren achter zijn pc doorgebracht te hebben met werk voor het Ministerie van Defensie, heeft hij een tenniselleboog ontwikkeld, een aandoening die veroorzaakt kan worden door een slechte armhouding en repetitieve bewegingen bij het gebruik van een computermuis.

Jim Chapman
Engineer
The Defence Science and Technology Laboratory

"Een handige functie is de extra middelste knop die werkt als een dubbele klik. Ik gebruik hem nu de hele tijd, wat mijn wijsvinger rust geeft."

Besorgen Sie sich eine vertikale Maus

Na een werkplekonderzoek, waarbij mij het gebruik van een verticale muis werd aanbevolen, heb ik enige tijd online gekeken naar de verschillende opties en er een paar uitgeprobeerd op onze bedrijfsgezondheidsafdeling. Uiteindelijk ben ik in contact gekomen met Contour Design die de Unimouse aanbiedt, een volledig instelbare muis.

Unimouse is a fully adjustable vertical computer mouse - you choose the angle you prefer to work with

Eén maat voor iedereen?

Het is gemakkelijk om een verticale muis op de markt te vinden, maar een van de grootste uitdagingen is om er een te vinden die geschikt is voor uw handgrootte. Bij veel merken ergonomische muizen kun je kiezen uit een kleine, medium of grote variant, maar bij de Unimouse is het aanpassen aan je handgrootte minder een probleem.

"Al het andere op de markt probeert one size fits all te zijn, maar dat betekent dat ik mijn grip aan de muis moet aanpassen, wat ik oncomfortabel vind. De Unimouse heeft een verstelbare duimsteun, waardoor hij precies past bij mijn hand en voor mij de beste optie is."

blank

Een verticale muis voor een vriendelijker handdruk

Een verticale muis is ontworpen om de druk op de pols te verlichten. De houding van de hand die hierdoor mogelijk is, is natuurlijker dan de vlakke handpositie die door een traditionele computermuis wordt afgedwongen. Daarom worden ze door veel ergonomen beschouwd als een gezondere manier van werken. In Jims geval was te veel verticaal echter geen goede zaak.

"Sommige muizen die ik heb uitgeprobeerd staan erg rechtop en voelen onnatuurlijk aan. De hoek is verkeerd en kan niet worden aangepast, maar met het scharnier van Unimouse kan ik de hoek variëren, zodat hij beter is voor mijn tenniselleboog, maar niet zo rechtop staat dat ik hem niet gemakkelijk kan gebruiken.

Leer hier meer over Unimouse
Ilustration of the Contour Unimouse
 • ultimate products from contour design

  Dubbelklik

  Een betere houding is het belangrijkste voordeel van de Unimouse, maar hij is ook ontworpen om het leven op andere manieren gemakkelijker te maken, zoals variabele cursorsnelheden en programmeerbaarheid met een optioneel softwareprogramma dat gratis kan worden gedownload.

  "Een handige functie is de extra middelste knop die fungeert als een dubbele klik. Ik gebruik hem nu altijd, zodat mijn wijsvinger even rust heeft. Als ingenieur kan ik de Unimouse van harte aanbevelen. Hij is robuust, goed ontworpen en mijn elleboogpijn is verdwenen."

 • DSTL

  Over DSTL

  Het Defence Science and Technology Laboratory (DSTL) zorgt ervoor dat innovatieve wetenschap en technologie bijdragen aan de defensie en veiligheid van het Verenigd Koninkrijk.

  DSTL is een uitvoerend agentschap, dat wordt gesponsord door het ministerie van Defensie.