New products from Contour Design, the RollerMouse Pro and SliderMouse Pro with light grey wrist rests

Hoe kies je de perfecte muis?

Er zijn veel opties als het gaat om computerapparatuur. Hier leiden we u door alles, van functie tot ontwerp, om u uiteindelijk de beste kans te geven om de beste muis voor u te kiezen.

We kunnen er niet omheen dat de toekomst digitaal is - en dat betekent onvermijdelijk meer tijd voor het scherm. De apparatuur waarmee de meeste mensen tegenwoordig werken is ontwikkeld in de jaren tachtig - aan het begin van het computergebruik. Maar sindsdien is er niet veel veranderd aan het ontwerp van de muis of het toetsenbord.

Contour doen we er alles aan om elke computergebruiker de kans te geven zijn of haar perfecte muis te vinden. Dus hoe doe je dat?

Stap 1: De kwestie van de pijn

Het eerste wat u moet overwegen is of u al pijn hebt of het risico loopt pijn te krijgen. Lange uren achter de computer doorbrengen kan ongewenste spier- en gewrichtsklachten veroorzaken. Zelfs als u nog geen pijn hebt ondervonden van computerwerk, is de kans groot dat computergebruikers op een gegeven moment last krijgen van hoofdpijn of spier- en gewrichtspijn.

Met een ergonomische muis bent u beter uitgerust om lang achter de computer te werken. Het belangrijkste is dat u de muis vindt die bij uw behoeften en uw lichaam past.

Pijnlijke nek of schouders?
Man with glasses sitting at his computer with neck pain

Stap 2: Traditioneel of modern?

Als je al last hebt van pijn bij het werken met een traditionele eenhandige muis, raden we je aan een gecentreerde muis te proberen.

Een gecentreerde muis vermindert asymmetrisch werken, omdat beide handen de hele dag recht voor je lichaam rusten - en je beide handen kunt gebruiken!

Als een gecentreerde muis iets te onconventioneel is, is een verstelbare verticale muis een goed alternatief. Onze verticale muis, de Unimouse, is de meest verstelbare muis op de markt, waarmee u de muis de hele dag in een hoek kunt zetten die bij u past.

Ontdek de voordelen van een gecentreerde muis
Dark blue illustrations of Contour Design products on a light grey background

Of u nu gaat voor een traditionele of moderne oplossing, onze belangrijkste vuistregel is slechts één simpel woord: "variatie".

Stap 3: Interieur van de werkruimte

Alle werkplekken zien er anders uit. Sommigen werken meestal vanaf een vaste desktopcomputer op kantoor, anderen werken hybride tussen kantoor en thuis - en sommigen werken onderweg. Het is essentieel om bij het kiezen van een muis rekening te houden met de inrichting van uw werkplek, want sommige muizen zijn beter geschikt voor bijvoorbeeld de mobiele werkplek dan andere.

Voor vaste werkplekken, zoals de vaste ruimte op kantoor, heeft u doorgaans meer ruimte dan wanneer u onderweg werkt. Daarom raden wij een gecentreerde muis aan, die doorgaans even breed is als uw toetsenbord. Kortom, een gecentreerde muis biedt optimale ergonomische waarde voor uw geld.

Als u vaak onderweg bent, raden wij een lichte, kleinere muis aan in plaats van een zwaardere, meer stationaire muis. Bijvoorbeeld een compacte gecentreerde muis of een verticale muis voor één hand.

Vergelijk Producten
man working remotely with an ergonomic mouse

Onze aanbevelingen voor verschillende werkstations

Stap 4: Materialen en specificaties

Verschillende functies stellen verschillende eisen aan materiaal en specificaties.

Misschien werkt u op een plek waar draadloze producten niet zijn goedgekeurd door IT - of misschien moet u uw apparatuur vaker reinigen en desinfecteren omdat u apparatuur deelt met uw collega's. Dit soort factoren kan belangrijk zijn om in gedachten te houden bij het kiezen van uw nieuwe muis.

Alle muizen van Contour Design kunnen indien nodig worden gedesinfecteerd en gereinigd. Zelfs onze stoffen polssteunen zijn gemakkelijk te onderhouden omdat ze gemaakt zijn van gerecycled plastic, dat ook nog eens uiterst duurzaam is.

white black photo

Nog steeds niet zeker wat te kiezen?

Ergonomie is niet alleen voorbehouden aan gezondheidsidealisten; zij die alle juiste vitamines innemen en orthopedische schoenen dragen sinds voordat het cool was. Integendeel.

Ergonomie is voor iedereen - en dat is het hele idee achter onze producten. Het is een manier voor u, de gebruiker of de werkgever, om het werk wrijvingsloos te maken.

Bekijk alle producten