Case: Sound Advice on Tendonitis

Je zult het werk van Matt Faulkner meestal niet zien, maar je zult het zeker hebben gehoord. Matt is een getalenteerde geluidsontwerper voor de postproductie, partner bij Method Post en heeft meegewerkt aan tv-programma's als Repair Shop (BBC), The Gift (BBC) en Secret Shopper (Channel 4). Als creatieve veteraan is hij ook bekend met peesontsteking en de risico's die dat kan hebben op zijn werkdag.

Matt Faulkner
Nabbelmixer, geluidseditor, postadviseur
Method Post

Man with sunglasses

Veel uren achter de computer kan peesontsteking veroorzaken

Matt gebruikt een toonaangevend audio productie platform op een computer werkstation. Tot twaalf uur werk per dag, gedurende vele jaren, begon uiteindelijk problemen te veroorzaken met de pezen in zijn hand en maakte het moeilijk om te werken. Het werd erg pijnlijk om een normale muis te gebruiken en hij probeerde een reeks ergonomische alternatieven die het werk niet aankonden.

30 Day Trial & Error

De ervaring van Matt is een veel voorkomende in een sector van freelancers. Zonder het directe advies van een bedrijfsgezondheidsteam zoals bij grotere bedrijven, is het verleidelijk om te gaan winkelen voor oplossingen voor pijnlijke aandoeningen zoals peesontsteking, maar dit kan soms een dure reis zijn.

"Trackballs en joysticks hielpen niet, dus besloot ik gebruik te maken van een gratis proefperiode van 30 dagen van Unimouse. Het is niet de goedkoopste muis op de markt, maar ik ben blij dat ik hem heb geprobeerd, want door het slimme ontwerp voelt hij aan als een verlengstuk van mijn hand. Ik heb hem aan het eind van de proefperiode gekocht omdat hij de pijn verlichtte die ik had."

sound advice on tendonitis

" Unimouse werkt gewoon recht uit de doos. Als je hem eenmaal hebt ingesteld op de hoek die je wilt en je je er prettig bij voelt, kun je gewoon verder gaan met het werk dat je moet doen. "

Verticaal Uitgedaagd

De gratis proefperiode van 30 dagen vanContour Design is bedoeld om klanten zelf te laten beslissen of een ergonomische muis iets voor hen is. Een verticale muis zoals de Unimouse plaatst de hand in een natuurlijkere positie, maar voor velen is het een nieuwe manier van werken en kost het enige tijd om eraan te wennen.

"Het kostte me een paar dagen om eraan te wennen, gewoon vanwege het spiergeheugen van het gebruik van een gewone muis. Al snel was ik weer op snelheid en ik gebruik hem meestal in de volledig rechtopstaande positie, wat perfect is voor het verlichten van mijn aandoening. Dankzij de gratis proefversie van 30 dagen kon ik rustig de tijd nemen om te kijken hoe het ging voordat ik hem kocht."

Lees meer over Unimouse

Using the Unimouse from Contour Design

Ingeschakeld

Soms kan ergonomische apparatuur met onverwachte nadelen komen; de noodzaak van handmatige aanpassing, het installeren van drivers of het configureren met software. Bij de Unimouse is dit probleem er niet.

"De Unimouse werkt gewoon direct uit de doos. Als je hem eenmaal hebt ingesteld op de hoek die je wilt en je je er prettig bij voelt, kun je gewoon verder gaan met het werk dat je moet doen. Ik zou het iedereen aanraden, zelfs als je geen last hebt van tendinitis of andere RSI-aandoeningen.