The mobile workstation

Gelukkig zijn we inmiddels gewend aan een bepaald niveau van kwaliteitsbewaking van de ergonomie op kantoor. Helaas wordt hier minder aandacht aan besteed door mensen die vaak van huis uit werken of van werkplek wisselen. Toch gelden er evenveel regels en beperkingen voor de mobiele werkplek als voor je werkplek op kantoor, als je minimaal één dag per week ergens anders werkt. Het slechtst denkbare scenario voor je lichaam is dat je de hele dag op je laptop zit te werken zonder aparte muis en toetsenbord.

Ergonomische computeraccessoires voor wisselende werkplekken

Als je vaak van werkplek wisselt, denk je misschien dat het een heel gedoe is om ergonomisch verantwoorde hulpmiddelen te gebruiken. Of dat al die apparatuur veel te zwaar is om overal mee naar toe te nemen. Maar dat hoeft niet zo te zijn. De RollerMouse Travel Kit weegt minder dan een pak meel en is heel eenvoudig mee te nemen. Hij biedt je een ergonomische werkplek waarmee je efficiënter werkt, spanningen voorkomt en de pijnklachten vermindert die worden veroorzaakt door het gebruik van een traditionele muis. Als je de juiste hulpmiddelen kiest, breng je meer variatie aan in je werk en houd je meer energie over. Zelfs als je vaak van werkplek wisselt.

Heb je een vaste werkplek? Bekijk hier dan onze ergonomische oplossingen.

details of an optimized ergonomic workstation setup. The setup consists of a Unimouse, Balance Keyboard and Laptop Riser from Contour Design.

Verbeter je werkdag met de RollerMouse Travel Kit. Die bestaat uit:


1. Een Contour RollerMouse naar eigen keuze – hiermee werk je ergonomisch verantwoord in een ontspannen en natuurlijke houding
2. Het Contour Balance Keyboard – hiermee bereik je een optimaal typecomfort dankzij de negatieve hellingshoek
3. De Contour Laptop Stand – hiermee zet je het scherm van je laptop op ooghoogte en voorkom je dat je met gebogen nek zit te werken
4. De Universal Sleeve – hiermee neem je heel eenvoudig al je hulpmiddelen mee als je onderweg bent.

Producten voor de mobiele werkplek

 • Hand on the Contour UniMouse

  Unimouse


  – De Contour Unimouse is een familie van geavanceerde, verstelbare computermuizen met een bekroond ontwerp, waarmee je de kantel- en duimsteun snel en makkelijk kunt aanpassen. De mogelijkheid om de positie van de muis gedurende de dag te variëren, vermindert herhalingsletsels en verbetert de prestaties na een lange dag werken. Variatie in de werkpositie is de sleutel tot goede ergonomie.

  Volledig instelbaar


  – Ons gepatenteerde gearticuleerde scharnier maakt het mogelijk om de hoek van de muis op overal tussen de 35 en 70 graden aan te passen. Het op wrijving gebaseerde vergrendelingssysteem is in elke positie gemakkelijk te gebruiken en stabiel - zelfs bij, zeg, 57 graden. Het is net als het aanpassen van de achteruitkijkspiegel in een auto.

 • CONTOUR LAPTOPHOLDER

  Laptop Stand


  – Met deze laptopsteun kun je het scherm van je laptop op ooghoogte brengen, op de optimale kijkafstand. Dankzij deze laptopsteun behoren ongemak en het risico op klachten door langdurig laptopgebruik tot het verleden. Het gebruik van de laptopsteun in combinatie met een extern toetsenbord en een externe muis maakt het makkelijker om goed achter in je stoel te zitten en bevordert een goede ergonomische houding.