Case: Jyske Bank committed to combating repetitive work

Jyske Bank is vastbesloten de strijd aan te gaan met repeterend werk. “Onze medewerkers zijn ons belangrijkste kapitaal,” zegt Sine Askov Møller, adviseur werk en gezondheid van het Team Working Environment (Team Werkomgeving) van de Jyske Bank. “Wij streven ernaar dat ze plezier hebben in hun werk en proberen te voorkomen dat ze last krijgen van lichamelijke en geestelijke overbelasting. We weten dat het moeilijk is om stress en spanningen helemaal te vermijden. Daarom zijn we voortdurend op zoek naar mogelijkheden en tips voor een actievere werkdag met meer variatie. En onze inspanningen op dit gebied hebben resultaat. Onze medewerkers merken het verschil en nemen nieuwe initiatieven snel over.”

Sine Askov Møller
Adviseur werk en gezondheid
Jyske Bank

Onze belangrijkste tools, van solide kwaliteit

Sine Askov Møller legt precies uit waarom de keuze voor Jyske Bank op de RollerMouse viel: “Voor de meeste Jyske Bank-medewerkers zijn de muis en het toetsenbord de belangrijkste hulpmiddelen. Ze moeten daarom aan drie voorwaarden voldoen: solide kwaliteit, eenvoudig te installeren en gemakkelijk te gebruiken. De RollerMouse heeft een mooi ontwerp, voelt goed aan en is zeer comfortabel in gebruik.”

De RollerMouse wint terrein

“Medewerkers kunnen zelf een RollerMouse bestellen in onze webshop. De afspraak daarbij is: laat het ons weten als het niet helpt! Maar als een van onze personeelsleden een RollerMouse heeft geïnstalleerd, horen we er meestal niet veel meer van. De kans is dan zelfs groot dat we in de weken daarna nog meer bestellingen ontvangen van dezelfde afdeling,” vertelt Sine Askov Møller.Elsine S. Møller is IT-medewerker bij de afdeling veiligheid en gebruikersbeheer van de Jyske Bank. Ze werkt inmiddels negen jaar bij de Jyske Bank en gebruikt haar computer bij alles wat ze doet. In haar vorige baan was ze vaak ziek vanwege pijnklachten die het gevolg waren van intensief gebruik van de muis. Ze had zoveel pijn dat ze haar rechterarm niet eens meer kon optillen. Maar toen ze in dienst trad bij de Jyske Bank, kreeg ze de beschikking over een in het midden geplaatste RollerMouse. De pijn is nooit meer teruggekomen.

Lees hier meer over onze centrale muizen

Sine Askov Møller

Symmetrische muis

Haar handen en vingers zijn vrijwel voortdurend in beweging als Elsine aan het werk is met haar RollerMouse. Ze gebruikt de duim en wijsvinger van haar rechterhand om de muis te bewegen en de vingers van haar linkerhand om de muisknoppen te bedienen. Dit zorgt voor een evenwichtige werkhouding en vermindert de belasting op haar rechterhand en wijsvinger. Elsine is vooral goed te spreken over de brede polssteun van de RollerMouse Red plus: “Ik kan mijn ellebogen op mijn bureau laten rusten en mijn polsen op de polssteun. Dat levert een veel comfortabeler werkhouding op. Als ik hem niet gebruik, dan krijg ik direct pijn in mijn schouders.”

Elsine wil ook graag enkele andere functies van de RollerMouse leren gebruiken, zoals kopiëren/plakken: “Dat is best een slimme functie, maar ik vind het lastig om de sneltoetscombinaties af te leren die ik meestal gebruik. Ik heb de neiging om in oude gewoontes te vervallen als ik snel werk,” legt ze uit.

RollerMouse Red plus and a Balance Keyoard from Contour Design. Contour design cures Mouse arm and RSI. At Contour Design you can buy your new RollerMouse, Unimouse and SliderMouse.

“De afspraak daarbij is: laat het ons weten als het niet helpt! Maar als een van onze personeelsleden een RollerMouse heeft geïnstalleerd, horen we er meestal niet veel meer van. De kans is dan zelfs groot dat we in de weken daarna nog meer bestellingen ontvangen van dezelfde afdeling.”

De RollerMouse past zich automatisch aan

Ten slotte noemt adviseur werk en gezondheid Sine Askov Møller nog een voordeel van de nieuwe RollerMouse Red: de gebruiker kan zijn RollerMouse precies zo instellen als hij wil. Je kunt de cursorsnelheid en de gevoeligheid van de muis geheel naar eigen wens instellen. Bovendien is het de enige muis van zijn soort die zich automatisch aanpast als je op meerdere schermen werkt. “We hebben onlangs enkele toepassingen geïntroduceerd voor twee schermen, waarbij het van het grootste belang is dat je de volledige controle hebt over je cursor,” benadrukt ze.

blank

Over het Team Working Environment

Het Team Working Environment van de Jyske Bank valt onder de afdelingen HR-service en IT-support. Het team bepaalt niet alleen het algemene beleidskader op het gebied van werk en gezondheid, maar houdt zich ook specifiek bezig met het welzijn van de medewerkers, de psychosociale arbeidsomstandigheden en de directe fysieke werkomgeving. De bank is vastbesloten om de strijd aan te gaan met monotoon, repeterend werk. Een van de maatregelen in dit verband is dat alle medewerkers een goed alternatief krijgen aangeboden voor de conventionele muis en toetsenbord. Daarom viel de keuze van het Team Working Environment op de RollerMouse en het bijbehorende Balance Keyboard. Het doel is om de werkbelasting te verminderen van alle werknemers die vele uren per dag achter hun computer doorbrengen.

blank