Reduce pain with an ergonomic mouse

Neem afscheid van je muisarm

Het gebruik van een traditionele computermuis kan problemen veroorzaken als gevolg van overstrekking en overbelasting van je voorkeursarm. Regelmatig gebruik van een ergonomische muis kan de pijn verzachten, verminderen en zelfs voorkomen die het gevolg is van aandoeningen zoals een muisarm en het carpaletunnelsyndroom.

Neem afscheid van je muisarm

Waarschijnlijk lees je deze pagina omdat je last hebt van een muisarm, het carpaletunnelsyndroom, een tenniselleboog, een slijmbeursontsteking of een vergelijkbare aandoening. Duizenden mensen hebben last van aandoeningen die te maken hebben met hun werk en die jaarlijks tot veel ziekteverzuim leiden. Als je vele uren per dag achter de computer zit, is het belangrijk dat je werkplek optimaal is ingericht zodat je zo comfortabel mogelijk kunt werken.

Hier vind je meer informatie over wat je rechten zijn en over het werkplekonderzoek (WPO)

Hoe kan een ergonomische muis je helpen als je last hebt van eenmuisarm?

Ook als je al last hebt van een muisarm of overbelasting door veel repeterende bewegingen zijn er vele manieren waarop een ergonomische muis de pijn kan verlichten en de klachten kan verminderen. Een gemeenschappelijk kenmerk van alle ergonomische muizen is dat het ontwerp je hand(en) op de juiste manier ondersteunt. Zo voorkom je dat je hand in een onnatuurlijke houding ligt bij het gebruik van de muis.

Bij Contour Design hebben we een hele reeks ergonomische muizen ontwikkeld. Hieronder vind je meer informatie over hoe de verschillende uitvoeringen pijn kan verminderen en voorkomen. Welke uitvoering je moet kiezen is een kwestie van smaak, maar het hangt ook af van het werk da t je doet en je specifieke behoeften naar aanleiding van reeds bestaande pijnklachten of ongemak.

Woman tries to relieve pain in her hands from repetitive strain injuries

99 % van de mensen ervaart minder pijn en ongemak als ze overgaan op een ergonomische muis

Probeer een ergo muis

Voorkom en verminder pijn met de RollerMouse

Bij het gebruik van een traditionele computermuis zijn overstrekking en verdraaiing eigenlijk niet te voorkomen. De oorzaak is vaak dat de muis te ver opzij ligt van het lichaam. Deze voortdurende overstrekking vormt niet alleen een belasting voor je hand, maar ook voor je onderarm, bovenarm en schouder. Daarnaast draai je je bovenlichaam en dat leidt tot een slechte werkhouding. Een in het midden geplaatste muis zoals de RollerMouse ligt recht voor je toetsenbord en zorgt ervoor dat je automatisch een ergonomisch correcte werkhouding aanneemt. Op die manier voorkom je de overstrekking en verdraaiing die het gevolg kunnen zijn van het gebruik van een traditionele computermuis. De RollerMouse maakt het mogelijk om beide handen te gebruiken in een neutrale, ontspannen houding. Je handen liggen dicht bij je lichaam, zodat je de muis niet op een onnatuurlijke manier hoeft vast te houden en je de belasting gelijkmatig over beide handen kunt verdelen.

Met de RollerMouse voorkom je de repeterende bewegingen die pijn kunnen veroorzaken in je nek, schouders, ellebogen en polsen. De RollerMouse biedt je een geheel nieuwe manier van werken. Het kan even duren voordat je eraan gewend bent. Daarom mag je hem 14 dagen gratis uitproberen!

Hier vind je meer informatie over de vele voordelen van de RollerMouse
blank white photo

Voorkom en verminder pijn met de Unimouse

Met de Unimouse kun je de houding van je hand snel veranderen, zodat je steeds verschillende spieren en pezen gebruikt en een statische belasting van je hand voorkomt. Met het verstelbare ontwerp kun je de houding van je hand veranderen als je ongemak ervaart in een bepaald deel van je hand. De kantelhoek kan tussen 35 graden en 70 graden worden ingesteld, en de beweegbare duimsteun kan zo worden geroteerd en verschoven dat je duim er op comfortabele wijze op rust. Dit vermindert de risico’s die in verband worden gebracht met pronatie van de onderarm. Verder voorkomt het de schadelijke grijp- en knijpbewegingen van het duimbasisgewricht (CMC-gewricht) en vermindert het overbelasting door veel repeterende bewegingen.

De Unimouse helpt mensen die last hebben van pijnklachten in hun onderarm en vingers als gevolg van het gebruik van een traditionele muis. Het ontwerp van de Unimouse lijkt op dat van een traditionele muis. Daardoor wen je er snel aan.

Hier vind je meer informatie over de voordelen van de Unimouse
details of an optimized ergonomic workstation setup. The setup consists of a Unimouse, Balance Keyboard and Laptop Riser from Contour Design.