Dit is waarom een ergonomische muis zijn investering waard is

Why an ergonomic mouse is worth the investment

published

Veel mensen denken dat een ergonomische muis een te grote investering is. Wij zijn echter van mening dat je op de lange termijn zult merken dat hij zijn geld (meer dan) waard is. 

In eerste instantie kijken velen naar het prijskaartje en concluderen ze dat een ergonomische muis een te grote investering is. En ja, een ergonomische muis is vaak duurder dan een traditionele ouderwetse muis. Maar daar is natuurlijk een reden voor.

In dit artikel bekijken we waarom de prijzen van ergonomische muizen zijn zoals ze zijn, en waarom wij geloven dat ook jij het de investering waard zult vinden om je oude muis te vervangen voor een ergonomische moderne muis.

Lees verder: Voorkom blessures en bespaar geld: het resultaat van een ergonomisch verantwoorde werkplek


Wat kost een ergonomische muis?

Wanneer je boodschappen doet – of het nu in de supermarkt is voor levensmiddelen of online voor kinderschoenen – is de prijs ongetwijfeld een van de eerste dingen waar je naar kijkt. Dat ligt voor de hand. De meesten van ons willen weten hoeveel we moeten betalen en willen er zeker van zijn dat de prijs in orde is voordat we het product in ons mandje leggen.

Wat je moet betalen wordt echter in de eerste plaats bepaald door wat je individuele behoeften zijn. Daarom hangt de prijs af van welke muis je uiteindelijk kiest. Het ene type ergonomische muis – en dus ook de prijs – is perfect voor je collega, terwijl een andere muis met een andere prijs perfect is voor jou.

Uiteindelijk gaat het er dus om de juiste muismatch te vinden.

een printvriendelijke ergonomie checklist voor het inrichten van je werkplek

 

Maar voordat we de match gaan maken vatten we de koe bij de horens en proberen we antwoord te geven op het deel van de vraag dat vaak als eerst gesteld wordt. Namelijk: waarom zijn ergonomische muizen zo duur?

Het korte antwoord is dat de prijs wordt bepaald op basis van de kwaliteit, het werk en de hoeveelheid onderzoek dat aan het product ten grondslag ligt.

En nu terug naar de keuze van de muis.

Als je pijn in je schouder en nek hebt is een gecentreerde muis waarschijnlijk de juiste keuze voor jou. Als je daarentegen het meeste last hebt van pijn in je pols of in je vingers, is een verticale muis vermoedelijk een betere oplossing.

Maar eerlijk gezegd is de juiste match net zo persoonsgebonden als je ontbijtvoorkeuren. De één wil yoghurt met muesli, de ander havermout met melk, een derde wil een boterham en een vierde wil helemaal niets.

Daarom raden we je aan, in overeenstemming met het advies van de Deense Arbeidsinspectie, om verschillende opties uit te proberen voordat je een beslissing neemt. Dat geeft je de beste basis om te investeren in een ergonomische muis die het beste bij je past.


Is een ergonomische muis de investering waard?

Bij Contour Design doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat het geld dat jij of je bedrijf uitgeeft aan ergonomie, zo verstandig mogelijk wordt besteed.

Daarom is kwaliteit in materiaalkeuze fundamenteel voor onze producten. Dit betekent dat onze muizen lang meegaan en niet vervangen hoeven te worden. Bovendien snappen we dat het belangrijk is om je nieuwe muis wat langer uit te proberen dan tien keer op copy-paste te drukken. Daarom geven wij een garantie van twee jaar en bieden we een gratis proefperiode aan.

Een ander absoluut doorslaggevend punt in onze producten is de ergonomie. Mensen zijn verschillend, en zo ook ieders behoeften.

Een belangrijk aspect van een goed ergonomisch product is de mogelijkheid tot variatie tijdens het gebruik. Net zoals je de hoogte van een in hoogte verstelbaar bureau zelf kan aanpassen, en moet kunnen opstaan en zitten zoals het jou uitkomt, moet je ook het gebruik van je muis kunnen aanpassen. Het liefst meerdere keren per de dag. Met onze ergonomische muis kan dat. 

Bij het instellen van je Contour Design product word je aan de hand meegenomen in onze producthandleidingen. Je kunt ook altijd contact opnemen met ons supportteam.

 

Probeer 14 dagen gratis


Het voordeel van ergonomisch correct werken is minder overbelastingsblessures, en dus minder ziekteverzuim. Want ook al is het niet uitgesproken gevaarlijk om achter een computer te werken, toch kunnen vergrendelde werkhoudingen een verkeerde belasting vormen. Die vergrendelde werkhoudingen zijn vaak een gevolg van verkeerde apparatuur en veroorzaken pijn in je nek, schouders, rug, polsen en vingers.


Goede ergonomische apparatuur is een langetermijninvestering

Ziekteverzuim is zowel duur als vervelend. Daar bestaan geen twijfels over. 

Het is duur voor het bedrijf omdat die niet alleen loon doorbetaalt aan de zieke werknemer, maar vaak ook iemand anders moet inhuren en betalen die de zieke werknemer vervangt.

En het is vervelend voor de werknemer die pijn lijdt door het simpelweg uitvoeren van zijn dagelijkse werkzaamheden. Daarom is het ook duidelijk dat het in het belang van beide partijen is om ziekteverzuim te voorkomen. Investeren in een goede ergonomische inrichting van de werkplek kan dan uitkomst bieden. Vooropgesteld staat natuurlijk wel dat het ziekteverzuim of de pijn veroorzaakt wordt door verkeerde ergonomische omstandigheden.

Goede ergonomische voorzieningen kunnen helpen om letsel te voorkomen of om pijn die al ontstaan is te verlichten.

Met andere woorden: de juiste ergonomische investering kan de beste investering zijn voor zowel het bedrijf als de werknemer.

Wist je dat:
Je overbelasting van nek, schouders en armen kan voorkomen door, onder andere, je armen dicht bij je lichaam te houden en je handen voor je lichaam terwijl je werkt?
Skærmarbejde, Danske Fysioterapeuter 2008 (artikel over werken achter een beeldscherm in het vakblad van Deense fysiotherapeuten).

De prijs op het prijskaartje is één ding. Het andere is dat wat je riskeert te moeten betalen aan 'verloren' arbeid en mogelijk ziekteverzuim als je niet investeert in preventie en goede ergonomie.