Je hebt toch ook je telefoon uit de jaren 80 vervangen?

You've replaced your 80's phone, haven't you?

published

Al tientallen jaren is er sprake van een ontwikkeling op het gebied van het interieur en de apparatuur op kantoor. Denk je eens in dat we nog steeds dezelfde telefoons zouden gebruiken als in de jaren 80. Dat kun je je toch niet voorstellen?  

Als we het hebben over de oude telefoons uit de jaren 80 lachen we, en denken we terug aan die grote lompe toestellen. Zowel als het gaat om de vaste telefoons als de eerste mobiele telefoons die destijds op de markt kwamen.

We zijn van grote onhandige telefoons naar een kleine smartphone gegaan die we altijd bij ons hebben en past in onze broekzak. De technologie ontwikkelt zich razendsnel. En gelukkig maar.


Wist je dat:
De eerste draagbare mobiele telefoon 11,5 kg woog?
Bron: Post & Telemuseum Denemarken


De ontwikkeling van de computermuis  

Als we de ontwikkeling van de telefoon vergelijken met de ontwikkeling van de computermuis, kunnen we constateren dat het net zo ondenkbaar is om met een computermuis uit de jaren 80 te werken als met een telefoon uit diezelfde tijd.

Het grappige van de computermuis is dat sommige mensen nog steeds hetzelfde type muis gebruiken dat in de jaren 80 werd ontwikkeld. En dat is echt niet meer van deze tijd.

Zoals met zoveel andere dingen is er ook een ontwikkeling geweest als het gaat om moderne ergonomische muizen. In de loop der tijd hebben kantoormedewerkers blessures aan arm en pols opgelopen door hun hand gebogen te houden en de muis stevig vast te klemmen. Dit wordt ook wel een tenniselleboog (laterale epicondylitis) genoemd. Daarom is de ontwikkeling van de muis net zo relevant als de ontwikkeling van de telefoon. Door een moderne muis te gebruiken kunnen pijn en blessures immers voorkomen worden.


De klassieke muis

Vele uren achter de computer zitten met een klassieke muis kan pijn en langdurige schade veroorzaken. Als de blessure eenmaal is ontstaan, is behandeling door een arts of fysiotherapeut noodzakelijk. Dat kan een langdurig proces zijn waar niemand op zit te wachten.

Wist je dat: 
"De overgrote meerderheid van werkblessures te wijten is aan de basisomstandigheden rond het beeldscherm, de muis en het toetsenbord?"
Bron: Deense Vereniging van Maatschappelijk Werkers

Aangezien er moderne ergonomische muizen op de markt zijn kun je de oude klassieke muis dus beter vervangen en zo je lichamelijke gezondheid bevorderen.

Lees ook: Voordelen van een verticale muis


De moderne muis

Het loont om te investeren in een moderne muis. Hiermee kun je schade voorkomen die anders na verloop van tijd zou kunnen ontstaan door het gebruik van een klassieke muis.

Onze Unimouse heeft verstelbare functies waarmee je de muis perfect op je hand en je behoeften kunt afstemmen. Met één enkele download krijg je de mogelijkheid om de zes knoppen op de muis zo in te stellen dat de functies bij jouw manier van werken passen.

Tegelijkertijd zorgt de verstelbare duimsteun ervoor dat je de muis op een ontspannen manier kunt vasthouden. Dat betekent dat de pijn door het vastgrijpen en de druk op het wortelgewricht van de duim vermindert. Hierdoor neemt het risico op overbelastingsblessures af. Dit is slechts een kleine greep uit de vele voordelen die het gebruik van een moderne muis biedt. 

functies van de Unimouse

De lijst van voordelen van een moderne muis is langer dan je zou denken. Leer hier meer over de voordelen.