Gefeliciteerd met je nieuwe RollerMouse! Zie onze tips over hoe je een goede start maakt. Dan kun je binnen een paar minuten aan de slag.

Congratulations on your new RollerMouse! Take a look at our tips on how to get started – then you are ready in minutes.

Basisfuncties

Rollerbar
Gebruik de rollerbar om de cursor te verplaatsen op je scherm. Je kunt er ook mee klikken.

Knoppen
Gebruik de grote linkermuisknop om links te klikken. Gebruik de grote rechtermuisknop om rechts te klikken.

Scrollwiel
Gebruik het scrollwiel in het midden om te scrollen en te klikken.

Handleidingen
RollerMouse and Balance Keyboard on a light grey background with illustrations of key feautres

"De RollerMouse verdeelt de belasting gelijkmatig over beide handen en vermindert de belasting van je armen en schouders. Verder hoef ik mijn handen nooit op te tillen zoals bij een gewone muis. Ik hoef mijn armen niet te bewegen als ik zit te werken en ik kan rechtop zitten." — David Carlsson, Industrieel ontwerper

Quick Start RollerMouse

Aan de slag

1. Verbinding maken
Sluit je RollerMouse aan op de USB-poort van jouw computer. De computer geeft aan dat hij een nieuw apparaat heeft gevonden en het aan het installeren is.
Plaats het toetsenbord over je RollerMouse. De voorkant van het toetsenbord moet parallel zijn aan de rollerbar. Zet het scrollwiel op één lijn met het midden van de alfabetische sectie van je toetsenbord (op de meeste toetsenborden is dit tussen de ‘G’ en de ‘H’).

2. Naar wens instellen
Beoordeel de hoogte en hoek van je toetsenbord en vind de positie die voor jou het meest aangenaam is. Hoe platter je pols ligt, des te beter het is voor je lichaam. Als je het toetsenbord te laag vindt, kun je de hoogte hiervan eenvoudig veranderen door de toetsenbordvoetjes eronder te zetten.

3. Klaar voor de start
Met enkele stappen ben je klaar voor de start. We hopen dat je met plezier met jouw nieuwe RollerMouse zult werken. Als je een tijdje met jouw RollerMouse hebt gewerkt, wil je misschien de snelheid en de precisie van de cursor en de klikrespons van de rollerbar aanpassen. Op welke manier, hangt af van het soort RollerMouse dat je hebt. Download de gebruikershandleiding van jouw product en bekijk hoe je dit doet.

Kun je het antwoord op je vraag niet vinden?

We zijn er om je te helpen!

Op deze pagina’s vind je het antwoord op een hele reeks veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen
Man using the ergonomic centred mouse RollerMouse Red at his home office