Ergonomie voor creatieve mensen

Ergonomics for creators

published

Marketing Rocksterren en Social Media Creatieven Hebben ook een Vriend Nodig

Voor sommigen betekent creatief werk dat ze vele uren achter de computer moeten zitten. Om ervoor te zorgen dat er geen energie 'lekt' naar pijn en ongemak, kan het slim zijn om een "vriend in nood" te hebben. Een Unimouse kan de vriend zijn die de druk op je lichaam vermindert en het verschil voor je maakt.

Het vele uren achter de computer zitten vraagt nogal wat van ons lichaam. Op verschillende plaatsen kan pijn of ongemak ontstaan, zoals bijvoorbeeld in de schouder, pols of nek. Dit is iets wat veel mensen zullen herkennen. De pijn is niet beperkt tot specifieke werkfuncties of beroepsgroepen, maar kan bij iedereen ontstaan. We zien wel dat het vooral diegenen treft die een groot gedeelte van de dag achter een computer zitten.

Zo heeft de Unimouse fotograaf Adrian Storey geholpen de pijn in zijn pols te verlichten.

Om creatief en gedetailleerd werk te verrichten heb je de juiste hulpmiddelen nodig. Tegelijkertijd wil je je lichaam gezond en pijnloos houden. Met een Unimouse heb je, letterlijk, een precisie-instrument in handen dat het gemakkelijk maakt om van houding te veranderen. Zo kun je de belasting en pijn verminderen.

"Trackballs en joysticks hielpen niet, dus besloot ik de Unimouse voor een 14-daagse gratis proefperiode uit te proberen. Het is niet de goedkoopste muis op de markt, maar ik ben blij dat ik het heb geprobeerd."


Pijn en ongemak als gevolg van werken met een muis is voor de meeste mensen lastig. Voor freelancers kan het zelfs desastreus zijn, omdat de pijn ondraaglijk kan worden en het daardoor moeilijk wordt om te werken. Daarom is het belangrijk om preventieve maatregelen te nemen en zelfs kleine waarschuwingssignalen te herkennen. Hoewel de diagnoses kunnen verschillen, zijn ze allemaal vervelend en moeten ze stuk voor stuk serieus genomen worden. Normaal gesproken adviseren wij je altijd contact op te nemen met je werkgever of arboconsulent, maar als je een freelancer bent heb je die waarschijnlijk niet. In dat geval is het een goed idee om je huisarts te contacten en het probleem te achterhalen.

Laat je hier goed adviseren over werkergonomie.

Matt Faulkner, een nasynchronisatiemixer en geluidseditor, begon problemen te krijgen met de pezen in zijn hand. De pijn maakte het moeilijk om zijn werk goed te kunnen doen. Hij maakte gebruik van een gewone computermuis, maar omdat dat zo pijnlijk werd probeerde hij een paar ergonomische alternatieven uit. Helaas: ze bleken niet geschikt te zijn voor zijn taken.

De ervaring van Matt is een veelgehoorde onder freelancers. Als je niet naar een arboconsulent kan stappen, zoals in een groot bedrijf, kan het verleidelijk zijn om zelf te gaan shoppen en oplossingen aan te schaffen die pijnlijke aandoeningen zoals een peesontsteking kunnen verlichten. Dat kan soms echter een dure aangelegenheid zijn.

"Trackballs en joysticks hielpen niet, dus besloot ik de Unimouse 14- dagen gratis uit te proberen," zegt Matt. "Het is niet de goedkoopste muis op de markt, maar ik ben blij dat ik het heb geprobeerd. Door het slimme ontwerp voelt de muis als een natuurlijk verlengstuk van mijn hand. Aan het einde van de proefperiode heb ik hem gekocht, omdat hij de pijn die ik had verzachtte."


De 14-daagse gratis proefperiode van Contour Design is bedoeld om klanten zelf te laten beslissen of een ergonomische muis geschikt voor hen is. Een verticale muis als de Unimouse plaatst de hand in een meer natuurlijke handdrukstand. Dat is voor velen een nieuwe manier van werken en vraagt daarom wat tijd om te wennen.

"Het kostte me een paar dagen om er aan te wennen, alleen al vanwege het spiergeheugen door het gebruik van een gewone muis. Al gauw was ik weer op snelheid. Ik heb de neiging om hem vooral in de volledig rechtopstaande positie te gebruiken, wat perfect helpt bij het verlichten van mijn klachten. De gratis proefperiode gaf me de tijd die ik nodig had om te zien hoe ik ermee om kon gaan voordat ik hem kocht."

Lees hier meer over de Unimouse.

Of je nu een marketing rockster, social media creatief, coördinatiemedewerker, copywriter of iets heel anders bent: misschien is het tijd om na te denken over hoe je werkt. Bij Contour geloven we dat de juiste hulpmiddelen het verschil kunnen maken als het gaat om de belasting die je op je lichaam uitoefent. Daarom hebben we de afgelopen 25 jaar producten ontwikkeld die precisie en afwisseling mogelijk maken, waardoor jij je energie kunt besteden aan creativiteit, in plaats van aan pijn of ongemak terwijl je achter je computer werkt.