Geen pijn meer dankzij het gebruik van een verticale muis

Corporate woman with wrist pain at work

published

We hebben goed nieuws. Door het gebruik van een verticale muis kun je de pijn kwijtraken die je hebt bij het werken met je 'oude' muis.


Ben jij een van die mensen die pijn heeft bij het werken met een muis? Velen hebben hier last van gehad, of ervaren dit nog steeds.

Sterker nog: twee op de drie kantoormedewerkers ervaren fysieke pijn op het werk, zoals nek- of polspijn. Dit blijkt uit onderzoek van de Deense vakbond HK Stat.

Wist je dat:
"De meest voorkomende aandoeningen die optreden bij het verkeerd gebruiken van een computermuis een tenniselleboog (laterale epicondylitis) en algemene spierpijn zijn?"
Bron: Jarle Marheim, HSE-consultant (gezondheid, veiligheid en milieu)"

Jarle Marheim, HSE-consultant in Noorwegen, verwoordt de meest voorkomende pijnen op de werkvloer waar veel met een computermuis en toetsenbord wordt gewerkt:

  • "Pijn in de onderarm en pols komt vrij vaak voor bij degenen die veel met een toetsenbord en computermuis werken. Het kan gaan om wat we in de volksmond een tenniselleboog noemen, of om algemene spierpijn die optreedt als gevolg van monotoon werk waarbij men te lang in dezelfde houding zit."
  • "Je kunt ook pijn en een vervelend gevoel in de schouder en nek krijgen omdat de verkeerde houding in de hand/arm zich naar boven 'verplaatst', waardoor we vaak weer een andere verkeerde houding aannemen".
  • "Lichamelijke pijn vermindert de kwaliteit van leven. Voor sommigen is het zelfs iets dat hun leven voor langere tijd beheerst."
  • "Velen van ons oefenen een zittend beroep achter de computer uit waarbij we overdag niet genoeg van houding veranderen. Dat nestelt zich in het lichaam. Het kan moeilijk zijn om de kwalen die daardoor ontstaan weer te herstellen en kwijt te raken."

Maar er is iets wat je kunt doen om pijn te voorkomen in die delen van je lichaam die gedurende de dag het meest belast worden, te weten je hand, arm en nek.

Klinkt dit je als muziek in de oren? Lees dan even verder, want een verticale muis kan dit verhelpen.

probeer vandaag nog een ergonomische verticale muis


Hoe kan een verticale muis pijn verlichten en blessures voorkomen?

Werkhoudingen zijn de alfa en omega als het op ergonomie aankomt. Ze zorgen ervoor dat je meer energie overhoudt na een lange werkdag. Bron: Jarle Marheim, HSE-consultant in Noorwegen.

De drie belangrijkste functies van een verticale muis die pijn verlichten en blessures voorkomen zijn:

  • De hoek
  • Ondersteuning voor de duim
  • Gepersonaliseerde instellingen


De hoek is cruciaal

Het echt slimme van een verticale muis is dat je de hellingshoek in elke hoek van 35 tot 70 graden kunt instellen. Oftewel: je kunt de muis gedurende de dag van positie veranderen. Daarom is deze muis een geweldige oplossing als je pijn wilt verlichten die is ontstaan door het werken met een muis.


Steun voor de duim

De verstelbare duimsteun kan in alle richtingen worden gekanteld: naar buiten of naar binnen, naar boven of naar beneden, naar voren en naar achteren. Ook kan je de duimsteun draaien. Deze functie zorgt ervoor dat de pijn die je als gevolg van de greep hebt vermindert. Ook neemt het de druk op het wortelgewricht van je duim weg, wat resulteert in minder overbelastingsblessures. Bovendien kun je de muis ontspannen vasthouden.


Een muis die perfect past bij jou en je wensen 

Je kunt de muisknoppen naar wens aanpassen en zo de werkpositie voor je hand aannemen die perfect bij je past. Na deze aanpassing heb je een volledig op maat gemaakte muis die volmaakt in je hand past.

Het gebruik van een verticale muis heeft nog veel meer voordelen. Je kunt er hier meer over lezen.