Hoe actief kan ik zijn als ik elke dag op kantoor zit?

How active can I be when I am in the office every day?

published

Het is een vraag die veel mensen zichzelf stellen. De meesten van ons worden zich meer bewust van de risico's die gepaard gaan met zittend werk en hebben de wens om lichamelijk actiever te zijn. Maar hoeveel beweging heb je precies nodig, en hoe integreer je beweging als een vast onderdeel in je dagelijks leven?

Zelfs als je vele uren op kantoor achter de computer doorbrengt, kun je ervoor zorgen dat je toch wat beweging krijgt. Het vergt een zekere vastberadenheid en doorzettingsvermogen, maar het kan wel.

Bekijk wat CBS Nieuws medewerker Dr. David Agus zegt over beweging en waarom het zo belangrijk is om te blijven bewegen gedurende de dag.

Pak alle hulp die je krijgen kunt. Hoe meer hoe beter.

Het is niet altijd makkelijk om gewoontes te veranderen. Daarom is het een goed idee om 'ja' te zeggen tegen alle hulp die je kunt krijgen als je meer beweging in je werkdag wilt integreren. Bij Contour Design weten we dat beweging en variatie onmisbare elementen zijn voor een goede en gezonde werkdag. We benadrukken daarom dat onze producten een hulpmiddel zijn om beweging en variatie een natuurlijk onderdeel van het dagelijkse leven achter de computer te laten zijn. Met dat doel zijn onze producten ontworpen. Maar ondanks dat onze producten jou daarbij kunnen helpen, is het ook van essentieel belang dat je zelf actief werkt aan het veranderen van je gewoontes als je meer beweging in je werkdag wilt inbouwen.

Alles wat je wilt weten over ergonomie

Hoe verander je jouw gewoontes?

Gewoontes zijn moeilijk te veranderen, zélfs die waarvan je weet dat ze goed voor je zullen zijn. We raden je daarom aan om te proberen nieuwe goede gewoontes te associëren met reeds bestaande gewoontes.

Hieronder vind je een paar voorbeelden van dingen die je zou kunnen doen:

  • Begin je je werkdag altijd met het halen van een glas water of kopje koffie? Besluit dan om je drinken altijd te halen uit het waterreservoir of de koffiemachine die het verste bij jou vandaan staat. Kies bovendien voor een klein glas of kopje, zodat je sneller geneigd bent om weer op te staan en een nieuw drankje te halen  
  • Als je in een gebouw met meerdere verdiepingen werkt, zou je de trap kunnen nemen. Misschien niet helemaal naar boven, maar in ieder geval een deel ervan.
  • Rijd je naar je werk? Dan kun je iets verder van de ingang vandaan parkeren dan je normaal gesproken doet - ook dat zorgt weer net voor wat meer beweging.
Lees ook onze "Vijf eenvoudige stappen voor een gevarieerde werkdag".