De drie grote voordelen van een RollerMouse

creative professional drawing on paper

published

Als je een architect of technisch ontwerper bent, breng je waarschijnlijk vele uren per dag achter je computer door. Waarschijnlijk heb je ook te maken met taken die het werken op meerdere schermen tegelijk vereisen, net als taken waarbij details en precisie belangrijk zijn. Beschik je over de juiste hulpmiddelen om adequaat te kunnen werken? Misschien heb je al een touchpad en een tekenbord, maar wat dacht je van een RollerMouse?

De meesten van ons die vele uren achter de computer werken maken periodes door waarin we spanning voelen in onze muisarm. Onze muisarm is de arm die de muis bedient. Het kan een gevoel van ongemak of pijn zijn, en het kan gevoeld worden vanuit je vingertoppen tot aan je nek en schouders. Het beïnvloedt je efficiëntie en je werkplezier, maar het kan ook grote gevolgen hebben voor je werk in het algemeen. En daar komt de RollerMouse in beeld.

De RollerMouse heeft drie grote voordelen ten opzichte van een gewone computermuis als het gaat om ergonomie, afwisseling en efficiëntie. 

  • Ergonomie: je zit automatisch in een goede en ergonomische werkhouding, omdat de muis gecentreerd voor je ligt
  • Afwisseling: je gebruikt beide handen waardoor je meer varieert en je je handen minder belast 
  • Efficiëntie: je werkt sneller en efficiënter met behulp van de slimme functies.

Voor David Carlsson, die werkt met visualisaties en architecturale toepassingen in 3D, kwam de RollerMouse op zijn pad toen hij door pijn zijn arm niet meer kon optillen. "De RollerMouse zorgt voor een gelijke belasting van mijn handen en ontlast armen en schouders. Ik hoef nooit meer mijn hand op te steken, zoals bij een gewone muis. Mijn armen blijven perfect op hun plek terwijl ik werk. Ook hou ik mijn rug recht. Dat zorgt ervoor dat ik zowel sneller als nauwkeuriger werk. In feite is het mijn hand die me beperkt. Met een RollerMouse rem ik met één hand en bedien ik met de andere, in plaats van alle bewegingen met één hand uit te voeren. Ik kan me niets voorstellen dat ergonomischer is."

Lees hoe de RollerMouse David hielp om zijn pijn te verlichten

 

De slimme functies maken het werk efficiënter

Voor David en vele anderen in de grafische branche zijn het de scrollbar en de slimme functies, zoals gemakkelijk toegankelijke kopieer-/plakknoppen en de mogelijkheid om de cursorsnelheid snel aan te passen, die het grote verschil maken. Videoproducent Kristian Baycroft is het daarmee eens:

"Na een tijdje kwam ik erachter dat ik sneller kon editen. Ten eerste omdat er slechts kleine bewegingen met een RollerMouse nodig zijn om de cursor over het scherm te bewegen. Het is misschien een kleinigheid, maar het maakt een groot verschil op de lange termijn. Ten tweede heeft de RollerMouse kopieer- en plakknoppen die het een stuk makkelijker maken als ik iets moet kopiëren. Ik weet dat er ook sneltoetsen zijn, maar deze knoppen zijn sneller te gebruiken dan welke andere sneltoets ook. Ik vergeet ze soms te gebruiken omdat ik er niet aan gewend ben, maar als ik er wel aan denk, bespaar ik overduidelijk tijd. De laatste reden waarom ik dankzij de RollerMouse sneller edit is dat ik meer tijd kan besteden aan editen zonder een pauze in te lassen, omdat de muis veel comfortabeler is voor mijn handen. Door het ergonomische ontwerp gebruik je zowel de muis als het toetsenbord op een gezondere manier. Ik ken nu misschien nog niet eens alle voordelen, maar ik ben er zeker van dat mijn toekomstige 60-jarige 'ik' me dankbaar zal zijn dat ik met de RollerMouse ben gaan werken."

Lees waarom Kristian van mening is dat de RollerMouse een comfortabele muis is om te gebruiken

 

Nieuwe instrumenten: even wennen 

Er bestaat geen twijfel over dat het een tijdje kan duren voordat je gewend bent aan een gecentreerde muis als de RollerMouse. Het is een kwestie van gewoonte. Als je eenmaal de eerste hindernis(sen) overwonnen hebt en ontdekt hoeveel efficiënter je kunt werken, is het moeilijk voor te stellen om terug te gaan naar een gewone muis. Kristian legt het goed uit:

"Het installeren van de RollerMouse was heel eenvoudig; je hoeft 'm alleen maar aan te sluiten op een USB-poort. In het begin kon ik niet zo goed met de RollerMouse overweg omdat die heel anders aanvoelde dan een gewone muis. Ik bleef maar naar rechts grijpen om mijn muis te pakken. Om de RollerMouse te kunnen gebruiken moest ik opnieuw leren hoe ik met een muis om moest gaan, maar ik leerde snel. Na een paar dagen kon ik al goed met de RollerMouse overweg en gebruikte ik 'm net zo snel als mijn oude gewone muis. Ik had niet gedacht dat ik aan de RollerMouse zou wennen, maar de nieuwigheid naar zoiets nieuws als deze muis maakte het bijna leuk om dit proces aan te gaan. Tegen de tijd dat dat gevoel wegviel, was ik al gewend aan de RollerMouse."

Bij Contour Design geloven we in onze eigen producten. Dankzij onze 25 jaar ervaring in het ontwikkelen van ergonomische muizen en toetsenborden weten we wat werkt. We bieden je daarom graag een 14-daagse gratis proefperiode aan. Of je nu architect, technicus, grafisch ontwerper of videoproducent bent, of zelfs met getallen in Excel-sheets jongleert: wij weten dat de RollerMouse een groot verschil kan maken in je dagelijkse werk. Ben je klaar om het verschil te ervaren? Bestel dan hier een gratis proefversie

Als je meer wilt lezen over de RollerMouse, klik dan op deze link 

Feiten * over het gebruik van een rollerbarmuis:

  • 99% zegt dat het gebruik van een centraal aanwijsapparaat de pijn en het ongemak heeft bestreden
  • 65% is van mening dat ergonomische apparatuur hen helpt efficiënter te werken
  • 54% heeft pijn ervaren door het gebruik van een muis

* Onderzoek uitgevoerd i.s.m. Coxit PR in de Scandinavische regio onder 4.000 deelnemers.